Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 8. 2012,
16.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija

Ponedeljek, 6. 8. 2012, 16.35

8 let

Rebec in Porenta osvojila Pasjo ravan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rekreativni kolesarji so minuli vikend nadaljevali s Pokalom polanskih puklov. Drugo v seriji štirih dirk, Pasjo ravan, sta dobila Primož Porenta in Valentina Rebec.

Pester rekreativni športni vikend je ponudil s številnimi rekreativnimi kolesarskimi in tekaškimi prireditvami. Zopet so na svoj račun prišli ljubitelji kolesarskih vzponov, ki so v nedeljo, 5. avgusta, pedala vrteli na vzponu na Pasjo ravan. Nedeljska dirka, ki so jo priredili organizatorji ŠD Špik Lučine, šteje za Pokal polanskih puklov, ki ga sestavljajo štiri preizkušnje. S prvo postajo, vzponom na Stari vrh, sta pred dobrima dvema tednoma najhitreje opravila Goran Ikič in Špela Škrajnar.

V nedeljo pa je bila pred kolesarji nova preizkušnja, na kateri so morali premagati 11 kilometrov in 550 metrov višinske razlike. Na nekoliko spremenjeni trasi, ki je kolesarje popeljala od Todraža, mimo Lučin do Pasje ravni, se je v moški konkurenci najbolje znašel Primož Porenta. V cilj je prikolesaril s časom 24:43,9 in tako za osem sekund ugnal vso konkurenco. Kot drugi je ciljno črto prečkal Borja Jelič, tretje mesto pa je pripadlo Goranu Ikiću, zmagovalcu prve "polanske preizkušnje". Med dekleti se je z 11 kilometri najbolje spopadla Valentina Rebec, ki je traso prepeljala v času 30:42,8 in tako slavila z več kot minuto prednosti. Drugo mesto si je prikolesarila Valerija Mrak, najboljšo trojico je zaključila Rada Žakelj.

Ljubitelji polanskih puklov bodo na svoj račun zopet prišli že čez dva tedna, ko bo Športno društvo Sveti Urban 18. avgusta priredilo vzpon na Javorč, na katerem se bodo kolesarji spopadli z 10 kilometri in 499 metri višinske razlike.

Ljubitelji kolesarstva tudi na 9. Šmarskem maratonu

Kolesarski vikend je postregel tudi z 9. Šmarskim maratonom, ki ga je v nedeljo, 5. avgusta, priredila Kolesarska sekcija Športnega društva Šmarje pri Jelšah. Več kot 320 ljubiteljev vrtenja pedal se je zapeljalo po treh trasah Šmarskega maratona. Najmlajši so se podili po 1,2 kilometra dolgi otroški dirki, nekoliko bolj izkušeni udeleženci pa so lahko izbirali med 23, 48 in 73 kilometrov dolgimi trasami. Prav vsi so dobro kljubovali pravi poletni vročini, termometri so kazali 36 stopinj, zato so bili na koncu zmagovalci vsi, ki so prikolesarili v cilj svoje kolesarske preizkušnje.

Ne spreglejte