Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 5. 2015,
21.31

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marko Roblek

Torek, 5. 5. 2015, 21.31

8 let, 3 mesece

Slovenski bosonogi tekači tudi v petem poskusu do novega svetovnega rekorda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tudi 5. Slovenski bosi tek v Kranju je prinesel nov svetovni rekord v udeležbi na mednarodni dan bosih tekačev. V Kranju jih je v nedeljo teklo 250, zbrali pa so 300 parov rabljene obutve.

Pred olimpijskim bazenom v Kranju je bilo v nedeljo, 3. maja, živahno že ob 9. uri, je v sporočilu za javnost zapisal idejni vodja prireditve Marko Roblek, začetnik bosega teka v Sloveniji.

Tekači so se teka lahko lotili bosi ali v minimalni obutvi, pretekli pa so od enega do štirih dvainpolkilometrskih krogov, vsak je tekel po svojih sposobnostih. Na Slovenskem bosem teku namreč časov ne merijo, zato ta podatek niti ni pomemben.

Bosonogih deset kilometrov v le 40 minutah

Urška Osterman in Peter Štrukelj sta s krajšo delavnico naravnega gibanja ogrela udeležence, ki so se s štarta podali ob 11. uri, malo za štartom najmlajših.

Čeprav tek ni bil tekmovalnega značaja, pa je Roblek kot zanimivost zapisal, da je prvi tekač, ki je pretekel deset kilometrov, zanjo potreboval le 40 minut.

Peto leto, peti svetovni rekord

Udeležba je vsako leto večja, zato ne preseneča, da so tekači, bilo jih je kar 250, letos že petič zapored postavili svetovni rekord v udeležbi na mednarodni dan bosih tekačev. "Med skoraj 60 prireditvami po svetu smo ohranili primat. Bosi tek pri nas ni samo domena nekaj entuziastov, ampak vse bolj postaja masovno gibanje. Tekači so ugotovili, da je teči bos bolj zanimivo, zabavno in tudi zdravo, hkrati pa mnogi na ta način urijo pravilno tehniko teka. Pri preprečevanju poškodb je ta ključnega pomena," je še zapisal Roblek.

Zbrali 300 parov rabljene, a še uporabne obutve

Prireditev je tudi tokrat imela tudi močno dobrodelno noto, saj so organizatorji teka zbrali več kot 300 parov rabljenih, a še uporabnih čevljev, ki jih bodo predali tistim, ki jih potrebujejo.

Ne spreglejte