Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 7. 2015,
15.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 9. 7. 2015, 15.30

6 let, 7 mesecev

Spoznajte zlate roke Nočne 10ke (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dogajanje okrog Nočne 10ke se približuje vrhuncu, vrhunec pa že ves teden doživlja skoraj 180 prostovoljcev, ki skrbijo za to, da bo tudi deveta Nočna 10ka izvedena tako, kot se šika.

Dela je namreč ogromno. Vsi majhni detajli in večja opravila, ki bodo blejski nočni tekaški prireditvi dajali svoj čar, so namreč silno pomembni. Ljudje namreč opazijo le tisto, kar manjka, pa tudi če gre res za najmanjši mogoč detajl, zato mora zadeva biti popolna.

Marko Roblek, eden od organizatorjev tekaške prireditve, ki vsako leto na Bled privabi precej tujih tekačev – letos bo tekla tudi britanska učiteljica, ki teče v Disneyjevih kostumih -, se zaveda, da vsega dela ne bi bilo mogoče opraviti brez pomoči prostovoljcev.

In teh jim na Bledu ne manjka. "Prvih pet let smo se borili zanje, danes – pa mi je ob tem kar nerodno – jih moramo zavračati. Na razpis se nam je letos namreč javilo več ljudi, kot so jih na koncu potrebovali," je povedal Roblek, ki bo tudi letos glavni štarter tekaškega derbija, v katerem naj bi se za naslov zmagovalca devete Nočne 10ke udarili kar štirje zmagovalci in tri zmagovalke iz prejšnjih let.

Na začetku so jim pri organizaciji pomagali predvsem prijatelji in sorodniki, danes pa je med njimi tudi precej takih, ki jih po zasebni plati še niso srečali, so se pa njihove poti bržkone že srečale na eni od tekaških prireditev.

"Dela je bilo precej. Najprej je bilo treba na prizorišče pripeljati vso robo, pripraviti tri tisoč darilnih paketov in štartnih številk, treba bo urediti prizorišče, razposlati vsa obvestila in podobno," je naštel Roblek, znan tudi kot organizator Slovenskega bosega teka, ki vsako leto podira rekorde v bosonoški udeležbi.

Prostovoljci bodo za svojo altruistično potezo tudi nagrajeni. "Opremili smo jih z majicami, dobili bodo enak darilni paket kot tekači, hrane in pijače ne bo zmanjkalo, niti dobre volje. Avgusta bomo priredili skupno druženje ter še eno na Ljubljanskem maratonu ob koncu tekaške sezone," je povedal.

Udeleženci Nočne 10ke bodo poleg darilnih paketov, - vsebina naj do sobote ostane skrivnost, zato da bo presenečenje večje - prejeli vilice z vgraviranim datumom dogodka.

Preizkusili jih bodo lahko takoj na cilju, kjer jih bo čakalo skoraj štiri tisoč kremnih rezin – deležni jih bodo tudi udeleženci otroških tekov in Ozarinega rekreativnega teka – ki jih bo tako kot vsa leta pripravila kuharica Ema Pogačnik in ki bodo verjetno tudi letos deležne številnih pohval.

Ne spreglejte