Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 6. 2012,
13.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija

Sreda, 20. 6. 2012, 13.03

8 let

Štajerci nadaljujejo z Malim maratonom državnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Štajersko-koroški pokal v rekreativnih tekih se bo tokrat nadaljeval že v petek, 22. junija, ko bo na sporedu 21. Mali maraton državnosti.

Naslednja postaja v štajersko-koroškem pokalu rekreativnih tekov bo Celje, kjer bodo tekači pripravljenost preverili na 21. Malem maratonu državnosti. Celje bo tako gostilo sedmega izmed 17. tekaških praznikov, katerih rezultati bodo šteli za Štajersko-koroški pokal 2012. Društvo maratoncev in pohodnikov Celje bo v petek, 22. junija, organiziralo 21. Mali maraton državnosti, na katerem bodo tekači poleg polmaratonske razdalje lahko odtekli tudi krajše teke. Prireditelji so namreč poskrbeli tudi za najmlajše, ki bodo s teki na razdaljah med 350 in 1050 metri ob 16.00 odprli celjski tekaški praznik.

Tekači, za katere 21 kilometrov predstavlja prevelik zalogaj, se bodo v sedmih moških in petih ženskih starostnih kategorijah lahko podali tudi na pol krajšo razdaljo (10,5 kilometra), ki bo potekala po asfaltirani cesti. Tiste najbolj vzdržljive pa v petek čaka mali maraton, katerega trasa bo enaka kot lansko leto. Štart in cilj 21-kilometrske preizkušnje bosta pred rokometno dvorano Zlatorog v Celju. Proga jih bo od tu vodila proti Šmartinskemu jezeru, mimo Gostilne Grad in nazaj do Celja, preteči pa bodo morali dva kroga. Lanskoletna zmagovalca malega maratona državnosti sta Marija Vrajić, ki je z 21 kilometri opravila v času 1:26:22, v moški konkurenci se je s časom 1:16:13 zmage veselil Tadej Kaluža. Na krajši razdalji sta slavila Vanja Supić (48:34) in Arif Durakovič (37:14).

Na teke se boste lahko prijavili tudi na dan tekmovanja, ko bo prijavnina na 21-kilometrsko razdaljo znašala 20 evrov, za teke na pol krajši razdalji pa boste odšteli 15 evrov.

Ne spreglejte