Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 10. 2012,
10.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 16. 10. 2012, 10.00

8 let

Tekaški trener Klemen Dolenc o novem Salomon XR MISSION CS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Model XR MISSION CS je nov model in je namenjen vsem s klasičnim načinom teka ali manj izrazito supinacijo, ki tečejo po mešanih podlagah, kjer prevladujejo bolj neurejene podlage kot pa asfalt.

Srednje mehko, nevtralno blaženje je enakomerno po celotnem podplatu. Glede na to, da je namenjen predvsem teku na celo stopalo, pa je blaženja dovolj tudi za bolj pogost način teka na peto. Model je namenjen tistim, ki ste do sedaj za tek po kombiniranih podlagah uporabljali klasične tekaške copate, a bi na bolj zahtevnih terenskih podlagah želeli malo več zaščite, oprijema in stabilnosti.

Popolno prileganje nudi SENSIFLEX™ raztegljiva mrežica v sprednjem delu tekaškega copata, iz TPU prevleke. Namenjena je kontroli gibanja stopala v najbolj kritičnem predelu, ki zagotavlja optimalno kombinacijo oprijema in udobja. OS tendon nudi boljši prenos energije iz petnega na sprednji del stopala, tako na asfaltni kot tudi makadamski podlagi. Sistem SENSIFIT™ z cikcak konstrukcijo na zunanjem delu copata ohranja stopalo na pravem mestu ves čas aktivnosti, ne glede na zahtevnost podlage.

Testni krog

Kombinacija blaženja in odzivnosti se lepo izkažeta pri hitrem teku na asfaltu, pri prehodu na makadam in teren pa pride do izraza tehnologija stabilnosti. Na zahtevnejših mokrih terenih se izkaže tudi zanesljiv oprijem s podlago. XR MISSION CS preseneča s svojo funkcionalnostjo, saj gre za odziven tekaški copat namenjen vsem terenom.

Rešitev za zimski in jesenski tek pa je Salomon našel v strateškem pozicioniranju Climashield ™ membrane. Ta je umeščena na sprednjem delu tekaškega copata, ki je najbolj izpostavljen neugodnim vremenskim razmeram. Petni del ostaja brez membrane, z namenom večje zračnosti in hitrega sušenja. Tekaški copat je zato zaščiten pred vodo in blatom, na drugi strani pa še vedno ohranja mehkobo in nizko težo. XR MISSION CS svetujem vsem tistim, ki iščete funkcionalni tekaški copat, ki tečete po asfaltu in makadamu, a se včasih podate tudi na tek po zahtevnejših terenih.

Ne spreglejte