Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 8. 2012,
13.28

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija

Četrtek, 16. 8. 2012, 13.28

6 let, 7 mesecev

Tretja postaja: Javorč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po vzponu na Stari vrh in Pasjo ravan je čas za tretjo kolesarsko postajo Pokala polanskih puklov. V soboto, 18. avgusta, bodo kolesarji točke lovili na vzponu na Javorč.

Poljanska dolina bo prihajajočo soboto, 18. avgusta, ponovno prizorišče kolesarske akcije Pokal polanskih puklov, ki jo po uspešno izvedenih lanskoletnih kolesarskih vzponih letos ponovno soorganizirajo štiri lokalna društva. Za nami sta že prvi dve ( Stari vrh, Pasja ravan) izmed štirih dirk, katerih rezultati štejejo za letošnji pokal. Kolesarji pa so že v pričakovanju tretjega vzpona, vzpona na Javorč, ki ga prireja Športno društvo Sv. Urban.

Ljubitelje vrtenja pedal bo v soboto ob 10.00 na štartu v Todražu na parkirišču Rudnika Žirovski Vrh pričakala 10-kilometrska, v celoti asfaltirana, proga, na kateri se bodo morali spopasti s 499 metri višinske razlike. Kolesarji bodo prva dva kilometra in pol vozili v zaprti skupini za vozilom organizatorja, pred začetkom vzpona pa bo leteči štart, kjer se bo dirka odprla in boj za najvišja mesta se bo začel na 402 metrih nadmorske višine. Vzpon do cilja pri Lovski koči na Javorču (901 m. n. v.) je dolg 7,4 kilometra s povprečnim naklonom 6,7 %, moški ga bodo prevozili v sedmih, dekleta pa v treh starostnih kategorijah.

Rekord vzpona na Javorč, ki bo deveti zapovrstjo, v moški konkurenci drži zmagovalec prvega letošnjega vzpona za Pokal polanskih puklov (vzpona na Stari vrh) Goran Ikič, ki je traso prekolesaril v času 19:56. V ženski konkurenci je rekordna znamka v lasti olimpijke Tanje Žakelj, ki je na Javorč prikolesarila s časom 24:35. Če bo komu od kolesarjev v soboto uspelo izboljšati rekordna časa, si bo prislužil denarno nagrado.

Na kolesarjenje se morate prijaviti, in sicer boste prijave lahko oddali na dan tekmovanja na štartnem prostoru v Todražu med 8.00 in 9.45. Odrasli bodo za prijavnino odšteli 15, otroci pa 10 evrov.

Ne spreglejte