Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 8. 2012,
7.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rekreacija

Petek, 24. 8. 2012, 7.28

8 let

Uličarji v kletki strahu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes bodo na svoj račun prišli ljubitelji ulične košarke ena na ena, na Kongresnem trgu se bodo ob 12.00 najboljši posamezniki letošnje sezone merili za naslov in denarne nagrade v "kletki strahu".

Po finalnih ekipnih bojih Samsung državnega prvenstva v ulični košarki, ki so dali nove državne prvake, je 16 uličnih košarkarjev dobilo priložnost, da svoje veščine pokažejo v boju 1na1 in si prislužijo naslov najboljšega posazmenika.

Ekipni del pestre sezone ulične košarke se je že zaključil s finalnimi boji najboljših ekip, ki so si finale prislužile s predstavami na regionalnih turnirjih v Ljubljani, Mariboru, Kopru in Novem mestu. Zadnje ekipno dejanje letošnje ulične sezone je tako za nami, pred nami pa še za mnoge celo najbolj razburljiv del ulične košarke. Kongresni trg je po finalnih bojih in majskem regionalnem turnirju na Prešernovem trgu že tretje ljubljansko prizorišče najboljših uličarjev. Na sporedu je kletka strahu, ki bo dokončno spustila zastor nad letošnje boje uličnih košarkarjev na domačih prizoriščih. Prva polfinalna tekma je predvidena nekaj po 21.00, finale pa naj bi se odvilo ob 22.00.

V tradicionalni Intersportovi kletki strahu se bo spopadlo 16 posameznikov, ki so skozi celotno sezono pod uličnimi obroči prikazali največ znanja in najbolj navdušili organizatorje. Znani so vsi uličarji, ki so si med sezono zagotovili nastop na enemu največjih uličnih spektaklov v Ljubljani. Ta zaradi mreže, ki ločuje gledalce in tekmovalce, daje občutek ameriškega geta. Občinstvu se bodo predstavili Aleksander Vojičić, Matevž Mikuž, Dragan Pušič, Alen Prole, Gašper Budkovič, Andrej Gliha, Gašper Jeromen, Rok Smaka, Jasmin Hercegovac, Alen Blesić, Nebojša Čuković, Denis Hvalec, Gašper Ovnik, Luka Završnik, Matej Pirija, Dejan Mlakar. Med najboljšo 16-erico ni nobenega košarkarja članskih zmagovalcev, saj ekipa Forma+Ipros (Iščemo sponzorja) v Atenah nastopa na svetovnem prvenstvu 3na3. Tisti z največ poguma si bodo na sklepnem delu sezone razdelili tudi lep nagradni sklad v višini 1000 evrov.

Nekatere ekipe boje nadaljujejo v tujini: Atene, Madrid in Sevilla

Za nekatere uličarje pa avgustovska kletka strahu ne bo zadnja postaja v letošnji sezoni, saj so si ekipe na regionalnih turnirjih in na finalu priborile še vstopnice na mednarodne turnirje. Tako se državni prvaki, člani ekipe Forma+Ipros (Iščemo sponzorja), prav v času kletke strahu med 24. in 26 avgustom merijo na prvem uradnem svetovnem prvenstvu FIBA 3na3 v Atenah, ekipa Škorci si je z zmago na mariborskem turnirju zagotovila nastop na septembrskem Mastersu v Madridu, mladinski državni prvaki Indijanci pa bodo septembra odpotovali na mladinsko svetovno prvenstvo v Sevillo.

Ne spreglejte