Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 6. 2012,
12.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija

Torek, 19. 6. 2012, 12.25

8 let

V Fazaneriji Karsai, Mislinja Kmetiču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Korošci in Pomurci so nadaljevali s tekaškimi pokali, v Murski Soboti sta slavila Marton Karsai in Maja Mencigar, v Mislinji zmagi za Branka Kmetiča in Tamaro Buč.

Minuli vikend so s tekaškimi pokali, ki potekajo v okviru akcije Slovenija teče 2012 nadaljevali tudi Korošci in Pomurci. V Murski Soboti je Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota v sodelovanju z Združenjem atletskih sodnikov Murska Sobota priredil 11. Soboški tek, na katerem so tekli tako otroci, ki so se pomerili na razdaljah med 200 in 2000 metri, kot člani in članice, ki jih je v Športnem parku Fazanerija pričakala šest (članice) oz. osem (člani) kilometrov dolga preizkušnja.

Z osemkilometrsko progo je med člani najhitreje opravil Marton Karsai, ki je v cilj pritekel s časom 28:06. Na drugo mesto se je zavihtel Arpad Garami, ki je za Karsaijem zaostal dobrih dvajset sekund, najboljšo trojico je zaključil Branko Lehner. Med dekleti je slavila Maja Mencigar, ki je za šest kilometrov dolgo preizkušnjo potrebovala 27:29, pol minute za njo je v cilj prišla Katarina Sočič, na tretjem mestu je končala Jutta Eppich.

Pomurski pokal v rekreativnih tekih se bo nadaljeval že prihodnji konec tedna, ko bo v soboto, 23. junija, v Predanovcih na sporedu 10. Triglavov tek in Štrkecov tek.

Korošci so nadaljevali v Mislinji

Z rekreativnimi tekaškimi prireditvami so nadaljevali tudi Korošci, ki so v Mislinji tekli na 31. Gozdnem teku in 10. memorialu Jožeta Tisnikarja. Na petem izmed 17. tekov, katerih rezultati štejejo za Štajersko-koroški pokal 2012, ki se bo sredi oktobra zaključil z 9. Tekom miru ob dnevu OZN, so tekaško pripravljenost preverili otroci, družine in članske kategorije. Najmlajši so tekli na razdaljah med 300 in 1500 metri, družine so tekle na 1,5-kilometrski razdalji, medtem ko je člane pričakala 10-kilometrska preizkušnja. Z 10 kilometri je med člani najhitreje opravil Branko Kmetič, pri članicah je slavila Tamara Buč.

Štajersko-koroški pokal se bo nadaljeval že v petek, 22. junija, ko bo v Celju na sporedu 21. Mali maraton državnosti.

Ne spreglejte