Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 7. 2012,
12.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rekreacija

Ponedeljek, 9. 7. 2012, 12.42

8 let

V Lončariji najhitrejša Zalar in Aljančičeva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tudi Dolenjci so minuli vikend nadaljevali s pokalom v rekreativnih tekih. Na teku po Lončariji sta se najbolje znašla Aljaž Zalar in Nataša Aljančič.

Pokali v rekreativnih tekih, ki potekajo v okviru akcije Slovenija teče 2012, so se po vsej Sloveniji večinoma že prevesili v drugo tekmovalno polovico. Tudi Dolenjska ni izjema, saj je pretekli vikend tam potekal deveti v seriji 18 tekov, katerih rezultati bodo šteli za letošnji pokal Teki Dolenjske, ki se bo sredi oktobra zaključil s tekom po Vinski cesti. Že v soboto pa je Športno društvo Lončar priredilo 11. Tek po Lončariji, na katerem so tekaško pripravljenost lahko preverile vse generacije.

Dolenjskega tekaškega praznika se je na vročo poletno soboto udeležilo več kot 170 ljubiteljev rekreacije. Mladina je tekla na razdaljah med 300 in 2000 metri, rekreativce nad 15. letom je pričakala netekmovalna dvokilometrska trasa, pohodniki pa so se podali na pohod. Članske vrste, katerih rezultati štejejo za dolenjski pokal, pa so se na 11. teku po Lončariji pomerile na 9,4-kilometrski trasi. Najbolje se je v moški konkurenci na teku po dolenjskih ulicah znašel član ŠD Lončar Aljaž Zalar, ki je letos slavil že konec junija na 11. Teku po kraški učni poti v Semiču. Kot drugi je tek končal Davorin Krašovec, najboljšo trojico je zaključil Marko Grobelšek. Med dekleti pa je z dobrih devet kilometrov dolgo progo najhitreje opravila Nataša Aljančič, prav tako članica ŠD Lončar, za katero je bila to letošnja četrta zmaga v dolenjskem pokalu (slavila je že v Metliki na Urbanovem teku, na Teku na Gorjance in v Semiču na Teku po kraški učni poti). Drugo mesto je pripadlo Nataši Aničič Zavašnik, tretje mesto pa si je pritekla Marta Plahuta.

Dolenjski pokal v rekreativnih tekih, ki je sedaj ravno na polovici tekmovalnega dela, se bo nadaljeval že prihodnji konec tedna, ko bo 14. julija na Trebelnem na sporedu 7. Tek po lovskih stečinah. Zadnji tek pred poletnim premorom v dolenjskem pokalu bo štel tudi za Slovenski pokal MNZ Policije v rekreativnih tekih 2012.

Ne spreglejte