Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 6. 2012,
13.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 6. 2012, 13.27

6 let, 7 mesecev

V Mozirju slavila Mulej in Aničić Zavašnikova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na tretjem Malem maratonu Mozirja, ki je privabil rekordno število tekačev (500 odraslih in 60 otrok), sta na 21-kilometrski razdalji slavila Nataša Aničić Zavašnik in Janez Mulej.

Pretekli vikend je Športno društvo Mozirje priredilo tretji mali maraton, na katerem so tekaško pripravljenost preverili tako najmlajši kot najbolj vzdržljivi tekači, ki jih je pričakala 21-kilometrska preizkušnja. Čeprav gre za "mlad tek", si je v treh letih že pridobil lepo število tekaških privržencev. Letos je namreč teklo rekordno število ljubiteljev rekreacije, na štartu se je zbralo skoraj 500 odraslih in 60 malčkov, ki so tekli na štirih razdaljah. Predšolski otroci so se preizkusili na 200-metrskem Bimbo teku, med tem ko so se nekoliko starejši podali na 6, 11 in 21 kilometrov dolge trase.

V pravem poletnem vremenu je najdaljšo, polmaratonsko razdaljo najhitreje premagal Janez Mulej (Outwet), ki je za 21.209 metrov potreboval 1:13:36 in tako za dobro minuto izboljšal rekord proge. Kot drugi je s triminutnim zaostankom v cilj pritekel Ivan Hrastovec, najboljšo trojico pa je zaključil Peter Tonkli, lanskoletni zmagovalec malega maratona. Med dekleti se je na 21-kilometrski progi najbolje znašla lanskoletna zmagovalka Nataša Aničić Zavašnik, ki je mali maraton pretekla s časom 1:40:03 in tako za slabih pet minut zaostala za lastnim lanskim rekordom proge. Na drugo mesto je pritekla Silvija Fanžol Dunjko, na tretjem pa je tek zaključila Katja Bric. Zmagovalca najdaljše razdalje sta dobila častno mesto ob t.i. Prehodni gredici Mozirskega gaja, kjer sta z veliki črkami zapisani njuni imeni vse do prihodnjega leta, ko bosta branila naslova. Na 11-kilometrski razdalji sta se zmage veselila Denis Guzelj (38:30) in Brina Melanšek (49:27), s 6-kilometrskim družinskim tekom pa sta najhitreje opravila Jan Kramer (21:29) in Nastja Kramer (27:32).

Organizatorji Malega maratona Mozirja so z uspelo tekaško prireditvijo in številčno udeležbo zadovoljni, saj vedno večje število tekačev na mozirškem maratonu priča o tem, da se zavest o pomembnosti gibanja v naravi dviguje in da je tek oblika rekreacije, ki je primerna prav za vse starostne skupine.

Spletna dražba kape s podpisom dvakratnega svetovnega prvaka Formule 1 Fernanda Alonsa, katere izkupiček bo Športno društvo Mozirje namenilo športnim aktivnostim varovancev Varstveno delovnega centra Mozirje, še vedno poteka na spletnih straneh MMMozirja dobrodelnost.

Ne spreglejte