NATISNI PISAVA

VIP-rekreacija

VIDEO: Na Gyrotonicu z Živo Rogelj

Avtor: Rok Plestenjak

Ljubljana - Živa Rogelj, voditeljica na Planet TV, nam je dovolila, da smo pokukali v njeno zasebnost in razkrili ljubezen do Gyrotonica. Če zmigujete z rameni in vam je beseda tuja, je ogled prispevka nujen.

Bi radi občutili vadbeno tehniko, pri kateri bi se mentalno sprostili, hkrati pa začutili tudi fizični napor? In to takšen, po katerem vas bi bolele tudi mišice, za katere poprej niti niste vedeli, da jih imate? Če vas mika, ste prisrčno vabljeni, da vstopite v svet Gyrotonica. Živa Rogelj je njegov prag prestopila pred dvema mesecema in bila v trenutku navdušena. Daleč od tega, da bi ji bilo kdaj žal. Po eni strani čuti, kot da bi šla na tajsko masažo, po drugi pa se zaveda, da delajo mišice s polno paro. Redno nastopa pred kamero, zato skrbi za dobro držo in prezenco. Zdaj je našla način, da zadovolji potrebo. Na pomoč pokliče Gyrotonic, s katerim zgledno sodeluje dvakrat do trikrat na teden. Greje jo toplina občutka, da je ponovno naredila nekaj dobrega za telo in dušo, na videz preproste vaje pa po vadbi v telesu še dolgo puščajo sledi prijetnih občutenj, lahkotnosti gibanja, prožnosti telesa, energetske napolnjenosti in uravnoteženosti telesa ter duha. ''Živa je zelo zahtevna do sebe. Ni hitro zadovoljna, kar je super. Ima ravno pravo mero tega, da želi natančno raziskati pravo pot in da ni prestroga do sebe. Uživam, ko delava v skupini,'' sporoča trenerka Špela Perc, brez katere bi Gyrotonic veliko težje prodrl do Slovenije.

Pred leti je v tujini začutila, da predstavlja določeno svobodo v gibanju, posamezniku pa daje občutek svobode v svojem telesu, osvobojenem vseh napetosti, blokad in bolečin. ''Gre za funkcionalno gibanje,'' priznava gurujka vedno bolj priljubljene vadbene tehnike na sončni strani Alp. Slednja pa ni ravno mačji kašelj. Zahteva določeno športno predznanje, Živa pa s tem ni imela prav nikakršnih težav. ''Telovadba, tenis, atletika, balet, plesne izrazne tehnike, smučanje, tek ... Sem zelo športen tip človeka,'' je naštevala Rogljeva, ki jo lahko na Planet TV spremljate v oddaji Danes. Tokrat gostuje pri nas.

Video:

Preberite še:

Potapljanje na vdih z Markom Potrčem

Pri potapljanju na vdih sta pomembni fizična in psihična pripravljenost, saj je v trenutku, ko je v telesu vedno manj kisika, potrebna velika koncentracija in moč, da priplavaš na površje.

Tekaško popoldne z Manco Špik v Mostecu

Prikupna in vedno urejena pevka nas je na rekreacijo povabila v Mostec, priljubljeno rekreativno in družabno mesto Ljubljančanov, kjer sva v poletni vročini pretekli nekaj gozdnih poti in stezic.

Foto: Vid Ponikvar
Video: Luka Petrič

Ključne besede: Živa Rogelj, gyrotonic, vadba, Špela Perc

Anketa

Kdo bi si po vašem mnenju najbolj zaslužil priznanje za najboljšega nogometaša v letu 2015?

Naroči revijo Računalniške novice!

21 številk + odličen Bluetooth zvočnik za samo 33,50€.

Pripravite se na davčne blagajne!

Naj vas januar 2016 ne prehiti. Nudimo vam celovito rešitev za davčne blagajne: Birokrat POS že od 99 EUR!

Zastonj razvajanje na Bledu?

Reši kratek športni kviz in osvoji zimsko razvajanje za 2 (hotel 4*) in druge top nagrade. Klikni!

oglasno sporočilo