Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 10. 2015,
9.35

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Borut Pahor spomini

Četrtek, 22. 10. 2015, 9.35

6 let, 8 mesecev

Za Pahorja snežni maraton dvakrat nepozaben: zaradi veselja in bolečin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Če bo predsednik države Borut Pahor v dobri dnevni kondiciji, utegne teči enega boljših časov v zadnjih letih, so sporočili iz urada predsednika države. Pahor bo na "Ljubljancu" tekel 21 kilometrov.

Predsednik republike Slovenije Borut Pahor je že nekaj let aktivni udeleženec številnih tekaških prireditev pri nas. Zadnja leta se vse pogosteje udeležuje tudi ljubljanskega maratona, prvič je tekel že leta 2001, medtem ko je prej prednost namenjal maratonu Treh src v Radencih.

"V zadnjem obdobju ga je na Ljubljanskem maratonu prevzelo sijajno vzdušje na in ob progi, kar je sicer do nedavnega veljalo bolj za kraški maraton in maraton treh src. Že na cilju lanskega ljubljanskega maratona je izjavil, da je ta prireditev presegla mesto in državo. Da postaja zaščitna znamka športne rekreacije v Sloveniji," so sporočili iz urada predsednika.

Na snežnem maratonu kar z berglami

Tako kot številni naši sogovorniki v zadnjih dneh ima tudi Pahor najlepše spomine na 17. Ljubljanski maraton iz leta 2012, ko se je Ljubljana prebudila v snežno jutro, predsednik pa je na štart maratona prispel kar z berglami.

Samo mesec dni prej se je namreč pri padcu s konja poškodoval in zaradi počene križnice za nekaj dni obležal v bolnišnici. Kljub temu mu je uspelo preteči polmaratonsko razdaljo – 21 kilometrov se bo lotil tudi letos –, pa čeprav s kar pol ure slabšim časom kot običajno. "Bolečine so bile ravno tako nepozabne kot veselje ob prihodu v cilj," so v uradu predsednika zapisali v sporočilu. Napovedali so še, da utegne Pahor, če bo v nedeljo (25. oktobra je dan D za Volkswagen 20. Ljubljanski maraton) v dobri dnevni kondiciji, doseči enega boljših časov v zadnjih letih.

Menda bo zadovoljen že, če bo 21 kilometrov pretekel v enakem času, kot ga je dosegel letos spomladi na 2. Istrskem maratonu, ko se je ob njegovem prihodu v cilj v Izoli štoparica ustavila pri času 1;47:20.

Čim prej nazaj v triatlonske vode

Iz urada predsednika so sporočili še, da je tek predsednikova priljubljena rekreativna dejavnost in da se bo, takoj ko mu bo poškodba srednjega ušesa to dopuščala, skušal čim prej vrniti v triatlonske vode, kjer si je prednost pridobival v kolesarjenju in plavanju, zapravil pa jo v zadnji disciplini, teku.

Ne spreglejte