0
0
0
0
0
NATISNI PISAVA

Predsedstvo proti vključevanju v SEHA ligo

Avtor: Maja Mastnak

Ljubljana - Tako kot slovenska stroka in prvoligaši je Rokometna zveza Slovenije mnenja, da vključevanje v ligo SEHA za slovenski rokomet ni dobra. Tega sicer ne prepoveduje.

0
0
0
0
0
Aleš Praznik Aleš Praznik Pin It

Soglasno je predsedstvo Rokometne zveze Slovenije podprlo mnenje strokovnega sveta in združenja prvoligašev glede vključevanje v regionalno ligo SEHA. Gre za mnenje, da se klubi lahko povezujejo regionalno, a ob tem ni nobenih "bonusov" v državnem prvenstvu. Tekmovalni koledar se ne bo spreminjal.

"Ko smo tehtali pluse in minuse, smo ugotovili, da je več minusov, da bi se v takšno tekmovanje vključili slovenski klubi. S tem bi oslabeli slovensko ligo, produkt, ki smo ga ustvarjali dvajset let," je razložil večinsko mnenje strokovnega sveta Aleš Praznik. Gre tudi za uradno stališče sveta strokovnjakov. Poudaril je še, da bi s tem oslabili slovensko ligo in male rokometne sredine bržkone pahnili v graben. Dodal pa je: "Nikomur se ne more določati, kako in kaj, a dejstvo je, da zaradi tega ne sme biti okrnjeno redno tekmovanje 1. NLB Leasing lige."

Bolj ali manj odklonilno stališče je predsedstvu predstavil tudi predsednik prvoligašev Stane Ostrelič, ki je dal zeleno luč za vstop, a ob istem predpogoju, da so opravljene vse obveznosti v ligi od začetka do konca.

Pomembno dejstvo, ki ga je navedel predstavnik za odnose z javnostmi Goran Cvijič je, da RZS ni dobila nobene uradne pobude s strani tistih, ki vodijo SEHA ligo, razen enega povabila na sestanek v Sarajevo pred več kot letom dni, ki se ga je udeležil Leopold Kalin.

Goran Cvijič Goran Cvijič Pin It

Bili so si tudi enotni, da v prihodnji sezoni čaka kar štiri slovenske klube tekmovanje pod okriljem Evropske rokometne zveze. Dva kluba bo namreč Slovenija po dolgem času imela v elitnem tekmovanju ligi prvakov in novoustanovljeni ligi Evropa.

Preberite še:

Še ena blamaža lige SEHA?

Vsi sodelujoči klubi regionalne rokometne lige SEHA so prejeli dopis, da se letošnje tekmovanje prekine, igranje na "final four" pa določi z žrebom. Še ena pokazatelj (ne)resne lige.

Predsedstvo za ali proti ligi SEHA?

Vodilni možje slovenskega rokometa bodo na seji predsedstva Rokometne zveze Slovenije odločali o vstopu v moško regionalno ligo SEHA, v katero si želi Celje Pivovarna Laško.

Celju zelena luč za SEHA, a z omejitvami

Edini slovenski rokometni klub v Sloveniji, ki si v tem trenutku želi v regionalno ligo SEHA, je Celje Pivovarna Laško. Pri Združenju prvoligašev so mu dali zeleno luč. A v DP bo moral odigrati vse.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida, Vid Ponikvar
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Se bo slovenskim hokejistom na svetovnem prvenstvu divizije I, skupine A, v južnokorejskem Goyangu uspelo vrniti med elito?

Nora znižanja kuhinj

50 % popust na delovne pulte in viseče dvižne elemente. Omare za aparate gratis! Dan Kuchen BTC in Kranj.

Skrili smo pirhe. Poiščite jih!

V soboto, 19. 4., bo v Kamniku poskrbljeno za družinsko zabavo. Oglejte si namige, kam smo skrili pirhe

4 dni zdravljenja z bioenergijo

Zdravljenje vodi diplomant svetovno priznanega bioenergetika Zdenka Domančiča, Zdravko Mrđa.

oglasno sporočilo Zagotavlja