NATISNI PISAVA

Rokomet je v Londonu pustil velik pečat

Avtor: Nejc Strojnik

Ljubljana - Podobno kot mnogim je igre tridesete olimpijade v Londonu za fantastične in več kot uspešne označil tudi predsednik Svetovne rokometne zveze Hassan Moustafa.

Po olimpijskem rokometnem turnirju so zagotovo najbolj zadovoljni Francozi in Norvežanke. Oboji so ubranili naslova olimpijskih prvakov iz Pekinga – Francozi v moški, Norvežanke v ženski konkurenci. Lepe besede pa prihajajo tudi iz ust Hassana Moustafe, predsednika Svetovne rokometne zveze. "Olimpijske igre so bile fantastične, k čemur je veliko pripomogel rokomet. Na obračunih smo bili priča polnim dvoranam in vrhunskemu občinstvu. Ljudje so o rokometu govorili povsod, bodisi na podzemni železnici, v olimpijskem parku ali na ulicah," športni festival v znamenju petih krogov opiše Egipčan, ki si bo London 2012 zapomnil predvsem po navijačih. "Prav neverjetno je, da so bile dvorane razprodane. Že jutranji obračuni so bili izjemno obiskani. Tudi med domačimi navijači je vladalo zelo dobro vzdušje, čeprav se je vedelo, da Velika Britanija nima nobenih možnosti." Na krovni zvezi pa poleg navijačev hvalijo tudi druge akterje. "Nekaj analiz smo že opravili. Potrdim lahko, da je bil rokometni turnir na višji ravni od tistega izpred štirih let v Pekingu. Pohvale zadevajo tako igralce kot sodnike. Na zvezi smo z igrami popolnima zadovoljni," pravi Moustafa.

Preimenovali bodo dvorano


Skupinski del turnirja je bil odigran v dvorani Cooper Box, ki sprejme 8.000 gledalcev in se bo po besedah Moustafe preimenovala v rokometno areno. "Ker rokomet v Veliki Britaniji ne velja za priljubljenega, smo pristali na igranje v dvorani z 8.000 sedeži. V zameno so nam obljubili, da bodo po igrah Cooper Box preimenovali v rokometno areno." Za zaključne boje pa so se rokometaši "preselili" v košarkarsko areno, ki sprejme 12.000 ljudi in je prav tako pokala po šivih. "Na naslednjih olimpijskih igrah bo rokomet potreboval mnogo večjo dvorano."
Pa bo dvotedenska priljubljenost rokometa na Otoku imela trajnostni učinek? Moustafa pravi, da ja. "Razvoja rokometa v Veliki Britaniji si želimo vsi. Z evropsko rokometno zvezo bomo pripravili poseben program, namenjen prav temu. Upamo, da bodo olimpijske igre dober temelj za porast priljubljenosti tega športa tudi na Otoku."

Preberite še:

Les Blues za zgodovino: drugič zapored na vrhu

Prva reprezentanca, ki je dvakrat zapored na olimpijskem prestolu, Francija. Rokometaši pod vodstvom Clauda Oneste so tesno ugnali Švede, ki so v četrtem finalu četrtič ostali brez zlata.

Norveške dame ostajajo na Olimpu

Norveške rokometne dame (evropske, svetovne) so ubranile naslov olimpijskih prvakinj, potem ko so ugnale debitantke na OI, igralke Črne gore. V boju za bron Španke ugnale Južno Korejo.

Pisana druščina v idealni sedmerki

Šveda, Španec, Hrvat, Islandec in dva Francoza so bili izbrani v idealno sedmerko olimpijskega turnirja v britanski prestolnici. Zlato ostaja okrog vratu francoski zasedbi.

Foto: Reuters

Ključne besede: Hassan Moustafa

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo vas je najbolj navdušil v 6. tednu?

Tecos, plastika

Zmanjšajte stroške, poskrbite za zanesljivo delovanje orodij ter estetsko in dimenzijsko ustrezne izdelke!

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

Nova osebna vozila Renault

Kadjar, Megane, Talisman Grandtour, Espace - narejeni, da vas navdušijo. Oglejte si najnovejše modele!

oglasno sporočilo