Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
19. 12. 2012,
19.58

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Trimo Trebnje

Sreda, 19. 12. 2012, 19.58

8 let, 1 mesec

Celje se je od letošnjega leta poslovilo z zmago

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 17. krogu NLB leasing lige je Celje PL premagalo Trimo z 31:28 (13:17) in tako leto 2012 sklenilo z zmago in drugim mestom na lestvici.

Obračun drugega in petega moštva lige se je igral v kultnem Golovcu. Začetek tekme pa ni bil kdove kako darežljiv z goli. Zdelo se je, da se Celjanom ob znanih poškodbah pozna ritem dveh tekem na teden, Trebanjci pa so v knežje mesto prišli brez kompleksov. Do osme minute so gledalci ob nekaj napakah videli le pet golov. Pri Trimu je pričakovano izstopal Staš Skube, ki je odlično vodil gostujoči napad, zalagal soigralce z odličnimi žogami in vihtel strelske vajeti. V 19. minuti je zabil že svoj peti gol, kar je bila dotlej več kot polovica trebanjskih, za tri zadetke prednosti Trima (9:6).

Prvo celjsko vodstvo, nato delni izid 5:0

Dolenjska obramba je dobro nevtralizirala zunanjo vrsto Celja, ki je v 20. minuti zaostajalo za štiri gole, nato pa so pivovarji napravili delni izid 4:0 in tri minute zatem izenačili. Mate Lekai pa je poskrbel še za prvo celjsko vodstvo (13:12). Zadovoljstvo domačih gledalcev ni trajalo dolgo. Odlična Trimova obramba je znova porodila nekaj protinapadov. Iz dveh zaporednih je zadel Španec Alberto Aguirrezabalaga Garcia, sicer desnokrilni rokometaš, ki ga je Ivan Vajdl tokrat sprva postavil na desnega zunanjega. Mlajši Skube je zabil še svoj sedmi gol na tekmi, Trimo pa je v petih minutah napravil delni izid 5:0 in se pred polčasom spet prebil do najvišje prednosti štirih golov.

Brana branil dobro, Skok še malo bolje

Tudi na začetku drugega polčasa Trebanjci niso kazali pretirano velikega spoštovanja do gostiteljev. Vzdrževali so prednost od dveh do štirih golov. Celjski napad sta nosila Lekai in Marguč, Staš Skube pa je bil za domače še vedno enigma, nadaljujoč svoj šov podaj prek več kot polovice igrišča. Svoj košček sestavljanke, ki je uprizarjala odlično trebanjsko igro, je dodal tudi mladi vratar Urh Brana. Ko je trebanjski Skube kljub seriji obramb Matevža Skoka zabil svoj deveti gol za 25:22 v 47. minuti, je Vladan Matić Celjane poklical na bojni posvet. Domača prilika se je ponudila nekaj minut kasneje, ko je bil Staš Skube izključen zaradi zadrževanja žoge, pivovarji so zabili dvakrat prek Zelenovića in Lekaija (6. gol) in izenačenje na 26 je prišlo v 53. minuti.

Celju so roke manj drhtele

Celjani so dve minuti kasneje povedli drugič na tekmi, Vajdl pa se je od igre odločil odrezati Lekaija. Z zadetkom Toskića so pivovarji povedli za dva gola in po trebanjski napaki imeli priliko za plus tri. Niso je izkoristili, tako kot ne Trebanjci naslednjega polprotinapada. Sebastian Skube je priigral sedemmetrovko minuto in pol pred koncem tekme, izrabil pa jo je Luka Žvižej. Pivovarji so iz igre izolirali Skubeta, Trebanjci zapravili napad, Zelenović pa je postavil končni izid 31:28.

Ne spreglejte