Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
17. 9. 2015,
8.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Maribor Branik rokomet Boris Denič 1. NLB Leasing liga

Četrtek, 17. 9. 2015, 8.40

8 let

"Ekipa Maribora se boji zmagati"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometaši Krke so v tretjem krogu državnega prvenstva presenetili Mariborčane in se od visokega zaostanka vrnili do remija.

Nekaj ne deluje. Tudi na tretji tekmi sezone proti nasprotniku, ki naj bi bil načeloma šibkejši, mariborskim rokometašem ni uspelo zmagati. Po drugi strani pa so Novomeščani kljub porazu v Dobovi v prejšnjem krogu potrdili, da lahko zapletejo življenje favoritom. Obračun v dvorani Marof se je končal z remijem, za katerega je na koncu poskrbel Jernej Papež, čeprav so Mariborčani še v drugem polčasu vodili za sedem golov.

"Prvi polčas smo odigrali korektno in po navodilih. Vse to, kar se nam dogaja v zadnjem obdobju, ta dva poraza … Mislim, da je preveč strahu v ekipi in da se preprosto boji zmagati. To se je videlo na tej tekmi, Krka je to izkoriščala iz minute v minuto, mi pa nismo imeli pravega odgovora. Končalo se je z delitvijo točk in ekipi Krke lahko samo čestitam za upornost in boj, ki so ga Novomeščani prikazali v drugem polčasu," Krkina spletna stran navaja misel trenerja Mariborčanov Borisa Deniča.

Novomeščani so se pobrali po porazu z Dobovo in Mariboru odščipnili točko.

Levičar Vojislav Brajović je bil prvi strelec Maribora, a interne lovorike ob porazu pomenijo kaj malo. "V prvem polčasu smo prikazali kakovostno igro tako v obrambi kot v napadu. V drugi polčas bi morali kreniti, kot da je rezultat 0:0. Nadaljevati bi morali v takšnem ritmu in nasprotnika preprosto premagati.

Žal nam to ni uspelo, veliko smo grešili v napadu, v obrambi smo popuščali in na koncu se je izteklo tako, kot se je. Borili smo se, a to ni bilo dovolj, da bi domov odnesli obe točki. Vesel sem, da sem končno začel zadevati, kar je zasluga celotnega moštva. A vseeno bi raje videl, da bi dosegel samo en gol in da bi v Novem mestu zmagali," je za klubsko spletno stran dejal Srb.

Po dveh porazih in remiju Maribor ostaja pri dnu lestvice. Prvenstvo še zdaleč ni končano, a zdaj bo ujeti vrh toliko težje.

Ne spreglejte