Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 6. 2020,
13.29

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

1

Natisni članek

ženska slovenska rokometna reprezentanca Uroš Bregar

Četrtek, 18. 6. 2020, 13.29

3 leta, 11 mesecev

EP 2020 (žreb skupin)

Slovenke čaka na EP na Danskem zahtevno delo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

1

slovenska ženska rokometna reprezentanca, Slovenija : Srbija | Slovenska ženska reprezentanca je izvedela imena tekmic na EP 2020. | Foto Sportida

Slovenska ženska reprezentanca je izvedela imena tekmic na EP 2020.

Foto: Sportida

Po današnjem žrebu na Dunaju so znane tekmice slovenske ženske rokometne reprezentance na letošnjem evropskem prvenstvu med 3. in 20. decembrom na Danskem in Norveškem. Izbranke selektorja Uroša Bregarja bodo v prvem delu tekmovanja nastopile v skupini A v danskem Herningu, njihove tekmice pa bodo Francozinje, Danke in Črnogorke.

V skupini B v Fredrikshavnu bodo nastopile Rusija, Švedska, Španija in Češka, tekmi skupine C in D pa bosta v Trondheimu. V skupini C bodo igrale Nizozemska, Madžarska, Srbija in Hrvaška, v skupini D pa Romunija, Norveška, Nemčija in Poljska.

V drugi del tekmovanja, ki bo v Stavangerju in Herningu, se bodo uvrstile po tri najboljše izbrane vrste iz vseh štirih skupin, v Oslu pa bodo vse najbolj pomembne tekme za prvo, tretje in peto mesto ter tudi oba polfinalna obračuna.

Francija ena najbolj organiziranih in bogatih reprezentanc

Selektor Uroš Bregar se želi ljubiteljem rokometa na EP predstaviti z igro, ki krasi reprezentanco v zadnjih letih. | Foto: Nebojša Tejič/STA Selektor Uroš Bregar se želi ljubiteljem rokometa na EP predstaviti z igro, ki krasi reprezentanco v zadnjih letih. Foto: Nebojša Tejič/STA "Žreb nam je namenil zahtevne tekmice. Ne glede na imenitne tekmice bomo naredili vse, da se na evropskem prvenstvu predstavimo z našo dobro igro, ki nas krasi v zadnjih letih. Obenem sem zelo vesel, da bomo z reprezentanco nastopili že na petem zaporednem velikem tekmovanju," je uvodoma dejal selektor Uroš Bregar.

"S Francijo smo igrali že na zadnjih velikih tekmovanjih. Gre za eno najbolj organiziranih in bogatih izbranih vrst na svetu. Na lanskoletnem svetovnem prvenstvu si je privoščila rahel spodrsljaj, a je verjetno ta delno tudi posledica pomladitve ekipe. Danska, s katero se bomo v Herningu pomerili v uvodnem krogu, iz leta v leto igra na višji ravni. Nedavno je zamenjala selektorja. Precej njegovih izbrank je mlajših, a v močnejših klubih igrajo vidne vloge. Tudi danska liga je zelo kakovostna. Črnogorke so že naše stare znanke, saj smo se z njimi merili na zadnjem evropskem prvenstvu. Še vedno imajo možnosti, da se prebijejo tudi na olimpijske igre," je o skupinskih tekmicah v Herningu dejal Bregar.

Ana Gros: Naša skupina je najtežja

Ana Gros se ne boji nikogar. | Foto: Grega Valančič / Sportida Ana Gros se ne boji nikogar. Foto: Grega Valančič / Sportida "Na zadnjih žrebanjih resnično nimamo sreče. Lahko rečem, da je naša skupina najtežja, čakajo nas same zahtevne tekmice," je uvodoma dejala najboljša slovenska rokometašica Ana Gros.

"S Francijo se srečamo skorajda na vsakem prvenstvu, tudi Črna gora je bila naša tekmica na zadnjem EP. Danska je dobro znana in soorganizatorka turnirja. V preteklosti smo že večkrat dokazale, da se nikogar ne bojimo in lahko z dobro pripravo, osredotočenostjo in željo tekmujemo z vsako reprezentanco. Decembra ne bo nič drugače, znova bomo skušali pripraviti kakšno presenečenje. Morda se nam uspe prebiti v drugi del, a naloga bo vse prej kot lahka," je še dodala ostrostrelka francoskega Bresta.

Rokometna reprezentanca ženske
Sportal Slovenske rokometašice v četrtem jakostnem bobnu

Slovenske rokometašice so doslej šestkrat nastopile na zaključnem turnirju stare celine. Največji uspeh so dosegle na Madžarskem 2004, ko so osvojile deveto mesto. Dve leti pred tem so na svojem premiernem nastopu na Danskem zasedle deseto mesto. V Franciji 2018 so osvojile 13., na Švedskem 2016 14., na Švedskem 2006 ter na Danskem in Norveškem 2010 pa zadnje, 16. mesto.

Skupina A (Herning): Francija, Danska, Črna gora, Slovenija
Skupina B (Fredrikshavn): Rusija, Švedska, Španija, Češka
Skupina C (Trondheim): Nizozemska, Madžarska, Srbija, Hrvaška
Skupina D (Trondheim): Romunija, Norveška, Nemčija, Poljska

Ne spreglejte