Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 1. 2024,
22.05

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

Natisni članek

EP v rokometu 2024 Hrvaška

Nedelja, 14. 1. 2024, 22.05

3 mesece, 2 tedna

EP V ROKOMETU 2024 (M), 5. DAN

Hrvati le do remija proti trdoživi zasedbi Aleša Pajoviča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45
EP v rokometu: Hrvaška - Avstrija | Hrvati so remizirali z Avstrijo, ki jo vodi Slovenec Aleš Pajovič. | Foto Guliverimage

Hrvati so remizirali z Avstrijo, ki jo vodi Slovenec Aleš Pajovič.

Foto: Guliverimage

Slovenski rokometaši so imeli dan po visoki zmagi nad Poljsko na evropskem prvenstvu v rokometu prost večer, zato pa je bilo pestro dogajanje v skupinah A, B in C. Hrvaška se je po veliki zmagi nad Španijo pomerila z Avstrijo, ki jo vodi nekdanji slovenski reprezentant Aleš Pajovič, tekma pa se je končala z neodločenih 28:28. Španci so se po bolečem porazu pobrali z visoko zmago nad Romunijo (36:24), Srbija pa je po remiju z Islandijo doživela poraz z Madžarsko (27:28). Tudi Francozi so danes le remizirali s Švico.

Skupina A se je po štiridnevnem premoru iz Düsseldorfa, kjer je padel nov svetovni rekord v številu gledalcev na rokometnih tekmah (53.586), preselila v Berlin. Švica je na prvi tekmi v Mercedes-Benz Areni odščipnila točko favorizirani Franciji. Za remi sta najbolj zaslužna Lukas Laube in Andy Schmid. Prvi je "galskim petelinom" nasul devet golov, drugi pa je zadel za končnih 26:26.

Nemčija je po zanesljivi zmagi na uvodni tekmi proti Švici danes brez večjih težav ugnala še Severno Makedonijo s 34:25. Blestel je Juri Knorr z devetimi goli.

Hrvaška je na svojem prvem dvoboju v Mannheimu ponižala Španijo (39:29), na drugem pa je le remizirala proti Avstriji (28:28). Pri naših južnih sosedih je največ golov dosegel nekdanji slovenski reprezentant Mario Šoštarić (6), pri severnih sosedih pa Mikola Bylik (7). Španija je na prvem današnjem dvoboju skupine B brez težav premagala Romunijo s 36:24.

Po dveh krogih sta Hrvaška in Avstrija zbrali po tri točke, Španija dve, Romunija pa je brez njih. Para zadnjega kroga sta Hrvaška - Romunija in Španija - Avstrija.

Zahtevne in izenačene tekme so v skupini C. Črna gora je po današnjem tesnem porazu proti Islandiji s 30:31 ostala brez možnosti za napredovanje v drugi del, Madžarska pa je po hudem boju premagala Srbijo z 28:27 in si izborila mesto v drugem delu EP.

Po današnjih tekmah drugega kroga so v drugi del napredovali tudi Nemci, Slovenci, Švedi, Nizozemci, Danci in Portugalci pa so po dveh zmagah to storili že v soboto.

Slovenija si je v soboto z drugo zmago in ob ugodnem razpletu drugih tekem v skupini D že zagotovila mesto v drugem delu prvenstva, s tem pa tudi izpolnila primarni cilj. Poleg Slovenije so si napredovanje zagotovile še štiri reprezentance. To so Švedska, Nizozemska, Danska in Portugalska, prav vse izbrane vrste pa bodo tudi tekmice Slovenije v drugem delu zaključnega turnirja med 17. in 23. januarjem v Hamburgu.

Zadnji tekmi skupine D bosta v ponedeljek, para sta Poljska - Ferski otoki (18.00) in Slovenija - Norveška (20.30).

EP v rokometu 2024, 5. dan

Nedelja, 14. januar:

Lestvice:

Preberite še:

slovenska rokometna reprezentanca Slovenija : Poljska Tilen Kodrin
Sportal Poteza Slovenca, ki je navdušila #video
Hrvaška Mario Šoštarić
Sportal Nekdanji slovenski reprezentant blestel ob veliki zmagi Hrvatov, Srbi se držijo za glavo

 

 

Ne spreglejte