Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 4. 2012,
21.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 16. 4. 2012, 21.40

8 let

Goluža namesto Obrvana: Prosili so me za pomoč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nastop na zaključnem turnirju lige SEHA so v Zagrebu tako iz športnega kot iz ekonomskega vidika označili za katastrofo. Ukrepali so hitro, razrešili Ivico Obrvana in pripeljali Slavka Golužo.

Neuspeh v polfinalu regionalne lige SEHA, ko so jih na domačem terenu izločili rokometaši Vardarja je bil za Zagrebčane dovolj velik razlog za zamenjavo dosedanjega trenerja Ivice Obrvana. Dejstvo, da jih že čez nekaj dni čaka ena izmed pomembnejših tekem sezone (četrtfinale lige prvakov) za zamenjavo na trenerskem stolčku ni predstavljalo nikakršne ovire. Namesto Obrvana je na čelo Zagreba stopil mož, ki hrvaški rokomet še kako dobro pozna - selektor hrvaške reprezentance Slavko Goluža.

"Doživeli smo velik športni in ekonomski neuspeh. Z osvojitvijo lige SEHA bi v klubsko blagajno kapnilo pol milijona kun. Na nas so pritisnili tudi sponzorji in morali smo nekaj narediti. Menjava trenerja je bila edina logična poteza," pojasnjuje direktor kluba Josip Guberina. Čeprav je Obrvan moštvo pripeljal do četrtfinala najelitnejšega evropskega tekmovanja, ga tam ne bo mogel voditi. "Tega nisem pričakoval, a odločitev moram sprejeti. Za nadaljevanje kariere nimam nobenih načrtov, saj se je vse zgodilo izjemno hitro. Zagotovo pa ne bom miroval," so bile besede, s katerimi se je po dobrem letu delovanja v Zagrebu poslovil Obrvan.

Po odhodu Obrvana se je kot v dobro zrežirani predstavi na vratih zagrebškega kluba pojavil Slavko Goluža: "Še sam sem presenečen. Zaprosili so me za pomoč in sem prišel. V Zagrebu igra veliko reprezentantov, ki jih zelo dobro poznam. Upam, da bomo iz sezone izvlekli čim več." Goluža naj bi za razliko od Obrvana, ki je prejemal 5.000 evrov mesečno, delal za precej manjšo plačo. Zagreb je namreč tudi v precej velikih finančnih težavah.

Hrvaškega strokovnjaka že v soboto čaka prvi pravi trenerski test. Četrtfinale lige prvakov in gostovanje nemškega velikana Kiela. Ga po nedavnih uspehih z reprezentanco (iz evropskega prvenstva so se Hrvati vrnili bronasti, uvrstili pa so se tudi na olimpijske igre v Londonu) čakajo uspehi tudi na klubskem področju? Bomo videli …

Ne spreglejte