Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 10. 2013,
12.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 29. 10. 2013, 12.34

8 let

Hrvati po največje uspehe s tremi olimpijskimi zmagovalci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dobra dva meseca in pol pred začetkom rokometnega EP sta se na klopi hrvaške zgodili dve spremembi. Selektor ostaja Slavko Goluža, ki pa ima nova pomočnika. Zdravka Zovka in Valterja Matoševića.

Hrvaška rokometna reprezentanca je na zadnjih treh velikih tekmovanjih, olimpijskih igrah, evropskem in svetovnem prvenstvu, vedno osvojila tretje mesto, zdaj pa si želi še več. Za začetek se želi vrniti na vrh Evrope, čez dva meseca in pol bo namreč na sporedu evropsko prvenstvo na Danskem. V ta namen je bilo tudi nekaj sprememb v strokovnem štabu.

Selektor Slavko Goluža je namreč dobil nova pomočnika. Po novem mu bosta pomagali legendi Zdravko Zovko in Valter Matošević, ki se bo posvečal vratarjem. Kot igralci so bili vsi izvrstni, prav vsi se lahko pohvalijo z olimpijskim zlatom. Zadnja bosta zamenjala Željka Babića in Zdenka Zorka. Kako se bo trojica ujela, bo prvič jasno v zlati ligi, na tekmovanju, ki bo doživelo premiero na začetku novembra. "Časa za večje spremembe ni. Naredili bomo vse, kar lahko, da izboljšamo igro, predvsem pa nekatere malenkosti. Seveda si želimo obdržati tisto, kar je bilo že v preteklosti dobro. Na turnirju bom sicer ponudil priložnost tistim, ki v svojih klubih ne dobijo veliko priložnosti. Želim si le, da ne bo poškodb," pred turnirjem na Norveškem razmišlja Goluža. Hrvaška se bo sicer v Oslu pomerila z domačo izbrano vrsto, Dansko in Francijo.

Na evropskem prvenstvu na Danskem Hrvate v skupini čakajo Švedska, Belorusija in Črna gora. "Spoštujemo vse tekmece. Proti Švedski bo na severu Evrope igrati tako, kot da bi ta igrala doma. Švedi igrajo lep rokomet, kar so dokazali že na olimpijskih igrah. Črna gora bo za nas nekaj novega, vendar pa gre za kakovostno in ambiciozno reprezentanco. V kvalifikacijski skupini so bili pred Nemčijo, kar pove veliko. Belorusija je pokazala napredek že na svetovnem prvenstvu v Španiji, napredek pa je opazen tudi na klubskem področju," je hrvaški selektor ocenil tekmece na prvenstvu stare celine.

Ne spreglejte