Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 3. 2016,
20.13

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

slovenska ženska rokometna reprezentanca

Četrtek, 10. 3. 2016, 20.13

2 leti, 7 mesecev

Igra za pozabo, točki za upanje na evropsko prvenstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ženska rokometna reprezentanca je v četrti kvalifikacijski tekmi za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Švedskem v Skopju premagala Makedonijo z 22:21 (11:10).

Slovenske rokometašice so se na četrtkovi tekmi v mariborski Lukni poigrale z Makedonkami in jih zanesljivo premagale s 35:17, na današnji povratni tekmi v razvpiti skopski dvorani Kale vselej hodile po robu, na koncu pa vendarle srečno prišle do načrtovanih točk v boju za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo med 4. in 18. decembrom v Stockholmu, Göteborgu, Malmöju, Kristianstadu in Helsingborgu.

Pred elitno slovensko izbrano vrsto je do konca kvalifikacij zelo zahtevna naloga, v začetku junija jo namreč čaka težko gostovanje v Črni gori in domača tekma s Hrvaško, na skandinavski turnir pa se bodo prebile po dve najboljši reprezentanci iz vseh sedmih kvalifikacijskih skupin ter najboljša tretjeuvrščena izbrana vrsta.

Nikoli se niso odlepile

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so bile na prvi medsebojni tekmi vsaj za razred ali dva bolje od Makedonk, na drugi tekmi pa so prikazale povsem drugačno predstavo. Od prve do zadnje minute so se mučile z gostiteljicami, ki od 16. minute naprej niso mogle računati na Teodoro Keramičjevo, ki je prejela rdeči karton. A tega Slovenke niso znale izrabiti sebi v prid, bojevite Makedonke so jim vselej dihale za ovratnik, na glavni odmor pa so se Slovenke podale z minimalno prednostjo (11:10).

Nina in Sergeja

Tudi v drugi polovici so bile slovenske rokometašice vselej v rahli rezultatski prednosti, a ta ni nikoli ni znašala več kot dva gola. Makedonke so jih vselej dohitevale, v 54. minuti pa jih celo prehitele. Slovenke so po zaostanku 19:20 vendarle strnile svoje vrste in v prelomnih trenutkih dvoboja zaigrale nekoliko bolj zbrano ter si z golom Ane Petrinje poltretjo minuto pred koncem znova priigrale vodstvo 21:20. V izjemno razburljivi končnici so Makedonke poravnale na 21:21, slabo minuto pred koncem pa je Nina Jeriček dosegla gol, Slovenke pa so po zadnji obrambi Sergeje Stefanišin prišle do načrtovanih, a krvavo osvojenih točk.

Ne spreglejte