Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 6. 2013,
8.41

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

poslovilna tekma

Ponedeljek, 3. 6. 2013, 8.41

2 meseca, 2 tedna

Ivano Balić: V Celju so lahko ponosni, da imajo Dejana Perića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V petek se je poslovilne tekme Dejana Perića udeležil in na njej z nekaj potezami navdušil občinstvo tudi Ivano Balić, eden najboljših v rokometni zgodovini.

Dvakrat (2003 in 2006) so ga razglasili za najboljšega igralca na svetu, bil je najboljši hrvaški športnik, navijači so ga označili za najboljšega rokometaša vseh časov. Z reprezentanco, ki nanj ne računa več, je medalje osvajal na vseh velikih tekmovanjih. Zdi se, da Ivanu Baliću manjka le lovorika v ligi prvakov. Enkrat, v sezoni 2005/2006, je sicer bil v finalu, a s Portland San Antoniom izgubil proti Ciudad Realu, katerega dres (zdaj se imenuje Atletico Madrid) je nosil v letošnji sezoni. V petek je v Zlatorogu kraljeval. Med tekmo s potezami, po njej z dobro voljo in pripravljenostjo za tisoč in eno fotografijo ter avtogram. "Počutim se izjemno lepo, hkrati pa sem žalosten. Bila je polna dvorana, ljudje so mu s prihodom dali priznanje. Ponosni so lahko, da ga imajo. Tako kot smo nanj ponosni vsi, ki smo danes igrali. Po drugi strani je žalostno, saj se je končala izjemna epizoda v njegovem življenju. Bila je super atmosfera, počaščen sem, da me je povabil in da sem lahko zaigral z njim, " je po tekmi, ko je s fotografijami razveselil množico (predvsem) deklet, razlagal 34-letni Balić.

Dalmatinec, ki je profesionalno pot začel v domačem Splitu o Periću ni znal povedati niti ene slabe besede. "Perke je eden najboljših vratarjev na svetu. Proti njemu sem imel več neuspešnih kot uspešnih poskusov. Eden mora zmagati in na njegovo srečo ter mojo žalost je bil to navadno on. Če o njem ne bi mislil samo najboljše, me ne bi bilo v Celje. Poznava se že dolgo in lahko ga samo hvalim. Kot človek in kot športnik je izjemen," je dejal srednji zunanji in dodal, da se je na vabilo z veseljem odzval. "Niti sekunde nisem razmišljal. S Perketom sva že lep čas prijatelja in lahko rečem, da se kot človek ni spreminjal. Izboljšal se je le kot vratar, kot oseba pa je že od nekdaj odličen."

Rokometni pokoj bo na Balića še počakal

O podobnem dogodku, organiziranem v njegovo čast, še ne razmišlja. "Mislim, da lahko še nekaj časa igram. Ko bo prišel dan slovesa, bom o tem razmišljal. Prej ne. Sploh pa ne v bližnji prihodnosti, " pravi Balić ,ki je vesel, da je sezona pri koncu. "Končno me čakajo počitnice. To je trenutno moj glavni načrt." Ker je reprezentančno zgodbo končal, bo časa za odmor še več. Kam ga bodo poti vodile v prihodnji sezoni, še ni jasno. Talant Dujšebajev si ga želi obdržati v Madridu, vprašanje pa je, ali bo to dovoljeval finančni položaj kluba.

Ne spreglejte