Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
31. 1. 2015,
20.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odzivi svetovno prvenstvo Matej Gaber Jure Natek Sebastian Skube

Sobota, 31. 1. 2015, 20.17

8 let

Jure Natek priznava: Utrujenost ne sme biti izgovor, vsi smo na istem

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trojica slovenskih reprezentantov o porazu z Nemčijo, po katerem je jasno, da je Slovenija osvojila osmo mesto na svetovnem prvenstvu v rokometu.

Brez dvoma lahko Juretu Natku oznako odlično prilepili za vsaj dve tekmi. Tisto z Makedonijo je slovenska reprezentanca nadgradila v najpomembnejšo zmago prvenstva. Izjemne predstave proti Nemčiji, ki ni ekipa najvišjega svetovnega razreda, ji ni uspelo. Desni zunanji bundesligaša Magdeburga je Nemcem zabil kar devet golov iz le desetih poskusov. Po srečanju, ki so ga Nemci dobili s 30:27, ni iskal izgovorov v utrujenosti.

"Gotovo smo razočarani po tokratni tekmi. Dejstvo je, da Nemčija za nas ni bila nepremagljiv nasprotnik. Preprosto nam je zmanjkalo tistih nekaj odstotkov. Utrujenost tukaj ne sme biti izgovor, saj smo vsi na istem. Morali bi pokazati več, saj so bili Nemci zreli za poraz. Danes nismo pokazali naše prave igre," je resnici v oči pogledal Ljubljančan.

''Mislim, da bomo uvrščeni v kvalifikacije''

Slovenija teoretično še ni na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre. Ob zmagi nad Nemci bi bila. "Naš cilj so bile kvalifikacije za olimpijske igre. Tega sicer še nismo dosegli, ampak mislim, da bomo na koncu le uvrščeni v te kvalifikacije. Slovenija je osma na svetu in to moramo šteti kot uspeh," pravi Sebastian Skube, ki smo ga videli igrati tudi že bolje.

Matej Gaber je dodal svoj običajni obrambni prispevek. "Res je, na koncu se ni izteklo po naših načrtih. Tokrat so nas Nemci nadigrali v vseh prvinah rokometne igre in čestitam jim za zmago. Daleč od tega, da nismo dali vse od sebe, borili smo se od prve do zadnje minute," je poudaril Škofjeločan. To nikakor ni sporno, kakor tudi ne, da je uvrstitev med svetovno osmerico glede na številne poškodbe dober rezultat, presežek pa ni. Pričakovali smo še več odločnosti in brezkompromisnosti v bitki za sedmo mesto.

Ne spreglejte