Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
8. 4. 2016,
20.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Natisni članek

kvalifikacije za olimpijske igre rokomet

Petek, 8. 4. 2016, 20.47

6 let, 6 mesecev

Kljub zgodovinski zmagi evforiji ne bodo dovolili vstopiti

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75
jure dolenec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Rokometna reprezentanca je na olimpijskih kvalifikacijah ugnala favorizirano Španijo s 24:21. Na tekmi s Švedi si že lahko zagotovi vstopnico za Rio.

To je bilo presenečenje, vsekakor. Rokometna reprezentanca si je močno dvignila delnice glede uvrstitve na olimpijske igre. Kar ji prej ni uspelo vse od osamosvojitve na 11 tekmah, ji je v Malmöju na Švedskem. Na uradni tekmi je premagala Španijo s 24:21. Rokometaši so do zdaj edini od slovenskih ekipnih predstavnikov dvakrat nastopili na olimpijskih igrah.

Odločil je drugi polčas, ko so Slovenci dobili le pet golov. Med 38. minuto, ko so zaostajali za kar pet golov, in 55. minuto so postavili delni izid 9:1. Rezultat dobiva še večji pomen glede na to, da je Slovenija praktično vse gole dosegla na postavljeno obrambo – pri protinapadih so velike rezerve – in imela šest minut več izključitev. Gorazd Škof je še posebej v končnici branil vrhunsko.

A nujno bo treba zmagati vsaj še enkrat. Tega se še kako zavedajo tudi slovenski reprezentanti. V soboto igrajo s Švedsko, v nedeljo pa z Iranom. Kaj so po tekmi dejali reprezentanti?

 

Slovenci si lahko proti Švedom že priigrajo olimpijske igre. | Foto: Slovenci si lahko proti Švedom že priigrajo olimpijske igre.

Jure Dolenec:

"Glede na to, kar smo pokazali v drugih 20 minutah prvega polčasa, ko nam ni šlo prav nič, je ta zmaga še toliko bolj sladka. Med polčasom nismo obupali, dogovorili smo se, kaj moramo popraviti, in igro dvignili na višjo raven, Škof je bil izvrsten in na koncu smo zasluženo zmagali. Kljub izjemni zmagi ne bomo pustili, da nas prevzame evforija, saj nas že jutri čaka nova pomembna tekma, na kateri želimo premagati Švede in tako sami odločati o svoji usodi."

Vid Poteko:


"Začetek ni bil tako fantastičen kot konec, saj so Španci ves čas narekovali ritem, mi pa smo bili premehki v obrambi. Ker vemo, kaj je v igri, smo v drugem polčasu v tem elementu zaigrali bolje, zaradi česar je bilo lažje tudi Gorazdu Škofu, ki je obranil nekaj pomembnih žog. Ni še čas za evforijo, dokler nimamo vozovnice za olimpijske igre dokončno potrjene, se še ne smemo veseliti."

Sebastian Skube:

"Ta zmaga je za nas prišla v najprimernejšem trenutku. Ko se je tekma bližala koncu, smo bili vedno bližje uspehu in verjetno smo takrat vsi začeli popolnoma verjeti v zmago. Pred tekmo smo vedeli, da lahko to tekmo dobimo le z obrambo, ki je šepala na tekmi proti Španiji na evropskem prvenstvu. V drugem polčasu je zmagovalca odločila ravno odlična obramba z dobrim vratarjem, zato je treba za prikazan boj vsem fantom iskreno čestitati."

 



Ne spreglejte