Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 12. 2007,
13.03

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 11. 12. 2007, 13.03

8 let, 1 mesec

"Kockarji" zapravili dobljeno tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V derbiju 13. kroga moškega rokometnega državnega prvenstva sta se v Modri dvorani v Hrpeljah pomerila primorski ekipi, Gold Club in Cimos Koper.

Nerazpoznavna desna stran Kopra

"Kockarji" so vodili vse do zadnje minute tekme, ko so gostje izenačili in s točko preprečili Hrpeljcem, da bi jih prehiteli na lestvici. Pri Koprčanih zaradi poškodbe ni nastopil krožni napadalec Bojan Skoko, lažje poškodovan pa je tudi najboljši strelec Draško Mrvaljević, ki je začel tekmo na klopi. Namesto prvega je na črti začel Rok Rapotec, namesto drugega pa Nejc Poklar.

Cimos je že na samem začetku naredil dve tehnični napaki v napadu in domači so povedli s 3:0. Slednji so igrali z obrambo 3-2-1, zato so nasprotniki poizkusili tudi z vtekanjem drugega krožnega napadalca. V 9. minuti je za nekaj trenutkov v igro vstopil tudi Matjaž Brumen, ki je odsoten iz igrišč že od samega začetka sezone. Dve minuti zatem bi gostje lahko izenačili, saj je imel Zoran Jovičič na voljo sedemmetrovko, a je bil Blaž Vončina, ki je še v lanski sezoni branil za Koper, uspešnejši.

Gold Club je v 14. minuti prišel znova na +3 (8:5), Koper je nato le zaigral bolje v obrambi in pet minut kasneje izenačil (9:9). Vodstvo jim je preprečil Vončina, ki je bil prvo ime prvega polčasa (zbral je 11 obramb). V isti minuti, kot so gostje izenačili je v igro namesto nerazpoznavnega Denisa Buntića prišel Vitalij Titov, ki pa ni odrezal nič bolje. Sledile so minute domače ekipe, predvsem po zaslugi Franja Lelića, ki je prinesel vodstvo dveh zadetkov (13:11). Dve minuti pred iztekom prvega polčasa je bil pri "kockarjih" izključen Božidar Markičević, kljub temu pa so zadevali soigralci slednjega, saj so povedli s 17:14, polčas pa se je končal s 17:15 v korist domače ekipe.

Lelić rešetal mrežo Kopra

V 33. minuti so imeli rokometaši Gold Cluba dobrih 30 sekund dva igralca več na igrišču in povedli s tremi goli (19:16) ter imeli možnost, da še povišajo prednost, kar pa jim je uspelo šele ko so bile moči na igrišču izenačene (20:16). Pri Kopru je desna stran še naprej šepala, bila brez doseženega zadetka, trener Matjaž Tominec je zamenjal Buntića s Tihonovom, a brez večjega uspeha, medtem ko je na desno krilo prišel Brumen.

Če napad ni deloval dobro, je začela vsaj obramba funkcionirati veliko bolje, vendar se je kot že omenjeno, končalo vse v napadu, ko so igralci Cimosa kot za stavo grešili, ali pa jim je obranil strele Vončina. V 47. minuti so gostje le prišli na zadetek zaostanka (23:24) in ko se je zdelo, da jim bo uspel preobrat, so ponavadi zatajili, "kockarji" pa so vedno nato ušli na dva gola prednosti. Velik del zaslug zato ima tudi Lelić, ki je do 50. minute dosegel že kar 12 golov (tri iz sedmih metrov).

Tahirović ob koncu zaklenil svoja vrata

V zadnjih deset minut igre so domači stopili s tremi goli prednosti (27:24), bolj kot se je tekma bližala h koncu, bolj so se gostje približevali. Zadnji dve minuti, pri vodstvu Gold Cluba z 29:27, sta bili prav dramatični. Najprej je bil izključen na domači strani Robert Konečnik, kar je Buntić sploh s svojim prvim golom na tekmi kaznoval in znižal na -1 (28:29).

Vratar Kopra Enid Tahirović je na drugi strani obranil sedemmetrovko Božidarju Markičeviću, nato še protinapad Matjažu Erčulju, za Koper je zadel Damir Doborac in rezultat je bil izenačen (29:29). Cimos je v zadnjo minuto stopil z igralcem manj, saj je bil izključen Buntić, le 30 sekund za njim pa še Nikola Kojić. Pri domačih je dvakrat poizkusil Milan Čorović, a brez uspeha. Vendar pa to ni bila zadnja priložnost za domače, saj so imeli tri sekunde do konca na voljo še zadnji napad, na drugi strani pa so imeli Koprčani v polje vsega tri igralce. Kljub temu se je derbi končal brez zmagovalca, saj je zadnji strel, ki ga je sprožil Aljoša Štefanič, vratar Kopra obranil.

Ne spreglejte