Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 3. 2019,
22.53

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

RK SVIŠ Ivančna Gorica RK Dol TKI Hrastnik RK Jeruzalem Ormož MRD Dobova RK Trimo Trebnje MRK Krka Urbanscape Loka RD Koper Maribor Branik Riko Ribnica Gorenje velenje Celje Pivovarna Laško rokomet Liga NLB

Sobota, 2. 3. 2019, 22.53

5 let

LIGA NLB, 20. KROG

Velenjčani dihajo Ribničanom za vrat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71
RK Trimo Trebnje - Liga NLB | Trebanjski rokometaši so izgubili proti Gorenju Velenju. | Foto Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Trebanjski rokometaši so izgubili proti Gorenju Velenju.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

20. kolo Lige NLB sta že v sredo odprli moštvi Jeruzalema in Celja Pivovarne Laško. Zadnje moštvo ga je v Ljutomeru vnovič polomilo in prišlo še do tretjega letošnjega poraza v državnem rokometnem prvenstvu. V soboto sta se v derbiju kroga v Trebnjem spopadla Trimo in Gorenje Velenje. Zmagale so ose in se Ribnici, ta je izgubila v Hrastniku, približale na točko zaostanka. 

Sobotni razpored 20. kola Lige NLB prinaša kar nekaj zanimivih obračunov, ki bodo odločali o potnikih v NLB ligo za prvaka. Rokometaši Trima Trebnjega so po tesnem porazu v Ribnici doživeli še domač poraz z Gorenjem.

Krkaši so doživeli hud udarec v boju za uvrstitev med TOP 6, ko jih je doma v Novem mestu za en gol premagal Koper, Ribničani pa so po porazu v Hrastniku na prvenstveni lestvici le še eno točko pred Velenjčani. 

Neugodno gostovanje so imeli tudi mariborski rokometaši. V Ivančni Gorici so s Svišem igrali neodločeno. Dobova je bila poražena v Škofji Loki.

Novomeški rokometaši so doživeli poraz proti Kopru. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Novomeški rokometaši so doživeli poraz proti Kopru. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Spodrsnilo tudi prvakom

Pivovarji so po nedeljskem porazu v EHF Ligi prvakov dvignili glave in med tednom gostovali pri neugodnih Ormožanih. Ti v letošnjem koledarskem letu niso še slavili, zato so s sredinim skalpom priredili prijetno presenečenje. Celjani so se tako znašli pod hudim pritiskom, potem ko so v državnem prvenstvu v februarju doživeli še drugi poraz. 

Celjski rokometaši so srečanje 20. kroga Lige NLB v Ljutomeru odprli v krču, Jeruzalemčani so jim neprestano dihali za ovratnik, nekajkrat celo povedli in na odmor odšli z rezultatom 17:17. V drugem delu so gostitelji zadržali prednost iz prvega polčasa in ob koncu slavili z 31:29.

Pri domačih je z devetimi goli blestel Celjan Bojan Čudič, s sedmimi mu je sledil Danijel Mesarić, enega manj pa dodal nekdanji pivovar Rok Žuran. V vratih se je s 13 obrambami izkazal Tomislav Balent. Najučinkovitejši celjski igralec je bil s šestimi zadetki Josip Šarac.

Liga NLB, 20. krog:
Lestvica:

Preberite še:

Krim Mercator
Sportal Marca se obeta zanimiva tekma, udarili se bodo Krimovke in Celjani
CPL : PSG liga prvakov
Sportal Francoski zvezdnik polaskal Celjanom

 

 

 

Ne spreglejte