Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 1. 2024,
18.00

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Ferencvaroš liga prvakinj Krim Mercator Krim Mercator

Nedelja, 21. 1. 2024, 18.00

3 mesece, 1 teden

ROKOMETNA LIGA PRVAKINJ, 11. KROG

Krim s skalpom podprvakinj, hud bo boj za četrto mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Liga prvakinj: Krim Mercator - Esbjerg | Krim je zmagal na Madžarskem. | Foto www.alesfevzer.com

Krim je zmagal na Madžarskem.

Foto: www.alesfevzer.com

Rokometašice Krima Mercatorja so v predmestju Budimpešte v 11. krogu lige prvakinj z 28:26 premagale lanske podprvakinje tega tekmovanja, Ferencvaros. Tako so dosegle peto zmago v sezoni. Krimovke so po 11 tekmah (11 točk) na petem mestu skupine B, saj so v tem krogu zmage tudi rokometašice četrtega Kristiansanda (prav tako 11 točk), tretjega Ikasta in vodilnega Metza.

Krim Mercator
Sportal Rokometašice Krima brez bele zastave na Madžarsko

Liga prvakinj: Krim Mercator - Esbjerg | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com Krimovke so na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni že premagale lanske finalistke lige prvakinj, v Ljubljani so zanesljivo zmagale z 32:26. Tudi tokrat so začele zelo dobro. Na glavni odmor so se odpravile z lepo prednostjo treh golov (17:14), potem ko so imele v prvi polovici tekme kar 81-odstotni met iz igre, vratarka Maja Vojnovič pa je zbrala sedem obramb.

Pri vodstvu 27:22 pa so močno popustile. Gostiteljice so se jim po izključitvi Nine Spreitzer v 55. minuti približale na dva gola (25:27). Po zapravljeni sedemmetrovki Jovanke Radičević in izključitvi Darje Dmitrijeve so v 57. minuti vodile le še za gol (27:26), v infarktni končnici pa so Krimovke z zvrhano mero sreče le osvojile zlata vredni točki. Gol odločitve za končnih 28:26 je po desetminutnem strelskem postu v izdihljajih tekme dosegla Tamara Mavsar.

Pri ljubljanski ekipi sta bili proti lanskim finalistkam lige prvakinj najbolj učinkoviti Rusinja Dmitrijeva in Črnogorka Itana Grbić, obe sta dosegli po devet golov. Vojnovičeva je do konca zbrala 16 obramb.

Ljubljansko ekipo po tej tekmi čaka še gostovanje pri Esbjergu ter domači tekmi proti Ikastu in Lubinu. Najboljši ekipi iz skupine B se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa čakajo dodatni tekmi za preboj med osem s tekmicami iz skupine A.

Rokometna liga prvakinj, 11. krog:

Sobota, 20. januar

Nedelja, 21. januar:

Lestvici:

Ne spreglejte