Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 10. 2019,
19.21

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov rokomet Celje Pivovarna Laško Tomaž Ocvirk

Nedelja, 20. 10. 2019, 19.21

4 leta, 7 mesecev

LIGA PRVAKOV, 5. KROG

Pomembna zmaga Celja!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Celje Pivovarna Laško Elverum | Celjani so dobili izjemno pomembno tekmo v ligi prvakov.  | Foto Sasa Pahic Szabo/Sportida

Celjani so dobili izjemno pomembno tekmo v ligi prvakov.

Foto: Sasa Pahic Szabo/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so dobili pomembno tekmo 5. kroga lige prvakov proti Elverumu. Norveško moštvo so Pivovarji v domači dvorani Zlatorog premagali z 32:25, zmago pa so izbranci Tomaža Ocvirka res nujno potrebovali, le z njo še ohranjajo upanje na preboj iz skupinskega dela lige prvakov. 

Celje je prišlo do prve zmage v letošnji ligi prvakov. Gledalci so v Zlatorogu prvi polčas in začetek drugega spremljali zelo izenačen obračun. Norvežani so ob odmoru vodili za zadetek (15:14), do vodstva so v drugem delu (19:18) prišli Celjani in ga od takrat niso več spustili iz rok. Prednost so višali iz minute v minuto, najvišja je bila osem zadetkov, na koncu pa so slavili s sedmimi zadetki razlike.

S to zmago, ob kateri je bil eden ključnih členov vratar Klemen Ferlin, so ohranili upanje na preboj iz skupinskega dela lige prvakov. Josip Šarac, Patrik Leban in Tilen Kodrin so dosegli po pet zadetkov, pri gostih je bil z 10 najbolj razpoložen Gudjonson.

Poročilo s tekme:

Celje Pivovarna Laško Elverum
Sportal Celjani za prvo zmago na kolena spravili Elverum

Kaj so povedali po tekmi?

Tomaž Ocvirk je bil zadovoljen predvsem s prikazanim v drugem polčasu. | Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Tomaž Ocvirk je bil zadovoljen predvsem s prikazanim v drugem polčasu. Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: V prvem polčasu smo lahko zadovoljni z igro v obrambi, ki je bila na nivoju, nismo pa bili dovolj dobri v napadu, kjer je bilo preveč napak. V drugem polčasu smo obrnili vse elemente na bolje, odličen je bil Ferlin, ki smo ga malce pogrešali v prvem delu, igra je bila tako v obrambi kot napadu na visokem nivoju, zmanjšali pa smo tudi število napak ter na koncu zasluženo zmagali.

Jan Grebenc, igralec Celja Pivovarne Laško: V prvem delu smo bili malce premalo zbrani in preveč grešili, a vedeli smo, da bo prišlo naših pet minut. Že takoj od začetka drugega dela se je videlo, da smo pravi, pomagali smo vratarju, da je prišel do obramb, obrestoval pa se nam je sistem igre in naša klop, ko smo z rotiranjem ohranjali svežino in moč ter zmanjšali število napak.

Michael Apelgren, trener Elveruma: Čestitke Celju za zasluženo zmago. V prvem polčasu smo igrali zelo dobro in Celje je imelo kar nekaj težav v napadu. A iz slačilnice so se vrnili močni in nam v drugem delu pokazali, da so bili danes boljša ekipa in nismo bili niti blizu uspehu.

Celjane po reprezentančnem premoru v ligi prvakov najprej čaka obračun s Szegedom.

Fotogalerija s tekme (foto: Saša Pahič Szabo/Sportida):

Fotogalerija
1 / 49

Barcelona po derbiju na vrhu

V skupini A brez zmage ostajata le še Elverum in Zagreb, ki je danes izgubil s Pick Szegedom. Aleksander Špende je ob porazu Zagreba prispeval en zadetek, Gašper Hrastnik, Darko Stojnić in Aleks Vlah pa se niso vpisali med strelce. Mario Šoštarič je k zmagi Szegeda prispeval pet golov, Dean Bombač dva, Matej Gaber in Nik Henigman se nista vpisala med strelce.

Na vrhu skupine A je Barcelona (Jure Dolenec ni igral), ki je v derbiju kroga premagala PSG. Tretji je Aalborg, vse tri ekipe imajo osem točk.   

Veszprem ugnal evropske prvake

Veszprem je v derbiju skupine B z devetimi goli razlike premagal skopski Vardar, ki ga po novem trenira Edvard Kokšarov. Gašper Marguč je k zmagi prispeval dva gola, Borut Mačkovšek enega, strelska statistika Dragana Gajića in Blaža Blagotinška pa je ostala prazna. Na drugi strani je Domen Sikošek Pelko zabil štiri, Staš Skube pa dva gola.

edvard edo koksarov kokšarov
Sportal Ljubljenec celjskih navijačev je novi trener evropskih klubskih prvakov

Kielce so bile boljše od Meškova, tudi s pomočjo Blaža Janca, ki je k zmagi prispeval tri gole. Za poraženo domače moštvo je štirikrat zadel Simon Razgor, Jaka Malus pa ni dosegel nobenega gola.

Januš Lapajne je prispeval tri gole za zmago Tatrana, strelska statistika Nina Grzentiča je ostala prazna, Aljoša Čudič je branil za Sporting, a je ta izgubil, Wisla Plock pa si je z Dinamom iz Bukarešte delila točke, Igor Žabič in Žiga Mlakar za domače nista zabila nobenega gola.

Tomaž Ocvirk
Sportal Ključna evropska tekma za Celjane, ki delajo na psihi

Liga prvakov, 5. krog:

Skupina A:

Lestvica:

Skupina B:

Lestvica:

Skupina C:

Lestvica:

Skupina D:

Lestvica:

Preberite še:

 

Jan Pucelj
Sportal Ribničani ostajajo stoodstotni, derbi začelja Korošcem

 

 

Ne spreglejte