Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 12. 2017,
20.31

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

liga Seha Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje

Nedelja, 17. 12. 2017, 20.31

6 let, 5 mesecev

Liga SEHA, 12. krog

Velenjčani iz Srbije z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Rok Golčar | Foto Sportida

Foto: Sportida

V 12. krogu mednarodne rokometne lige Seha so rokometaši velenjskega Gorenja v gosteh premagali srbski Dinamo iz Pančevo z 29:27 (15:12). Celjani so v soboto z 32.28 premagali Tatran Prešov in skočili na drugo mesto na lestvici, na kateri vodi Vardar. Moštvi se bosta v tekmovalni ritem Sehe vrnili februarja.


Velenjčani so v predmestju Beograda dosegli četrto zmago v regionalni ligi Seha, a z igro niso navdušili. Povprečni tekmeci iz Pančeva so jim povzročili preveč preglavic, slovenski prvaki pa so na koncu vendarle unovčili svoje izkušnje in prišli do treh točk.

Velenjčani so prvo vodstvo na tekmi dosegli v 22. minuti (9:8), od tedaj naprej pa niso več pogledali v tekmečev hrbet. Zaradi svoje dokaj povprečne predstave se niso mogli sprostiti, gostitelji so jih navkljub zaostanku od enega do štirih golov neprestano ogrožali, prelomni trenutki dvoboja pa so vendarle bili domena velenjskih rokometašev.

"Vedeli smo, da je pred nami težka tekma v Pančevu. Odločilno prednost smo si priigrali v zadnjih desetih minutah prvega polčasa, razliko pa smo nato zadržali vse do konca tekme," je po tekmi v Pančevu dejal Rok Golčar, ki je bil s sedmimi goli tudi najbolj učinkovit igralec tekme.

Celjani ugnali Slovake

Celjani so dolgo časa lomili odpor tekmecev iz slovaškega Prešova, a najbolj pomembno je, da so ga zlomili. Po osmi zmagi in peti zaporedni v regionalnem tekmovanju so napredovali na drugo mesto, pred njimi so le tekmeci iz makedonskega Vardarja iz Skopja s 100-odstotnim izkupičkom, pred tretjeuvrščenimi Zagrebčani pa imajo točko prednosti.

Žiga Mlakar je k zmagi Celja prispeval več kot tretjino zadetkov. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Žiga Mlakar je k zmagi Celja prispeval več kot tretjino zadetkov. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Prva polovica tekme je bila za pozabo. Celjani so prikazali neprepoznavno predstavo, večji del so bili v rezultatski prednosti celo tekmeci iz Prešova, ki jih vodi nekdanji hrvaški selektor Slavko Goluža. Slovenski prvaki so v nadaljevanju vendarle strnili svoje vrste. "Eksplodiral" je Žiga Mlakar, njegovi soigralci so med 38. in 41. minuto naredili delni izid 4:0 za vodstvo z 21:17, lepo prednost pa zanesljivo zadržali do konca dvoboja.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Žiga Mlakar in Igor Anić. Prvi je dosegel enajst, drugi pa pet golov.

Sledi premor

Po 12. krogu bo nastopil daljši premor zaradi bližnjega evropskega prvenstva na Hrvaškem, celjska ekipa pa bo prihodnjo tekmo v tem tekmovanju igrala 3. februarja prihodnje leto, ko bo gostila tradicionalnega tekmeca iz Zagreba. Tudi Velenjčane čaka hrvaški tekmec, 4. februarja bodo gostili Nexe.

Liga Seha, 12. krog:

Sobota, 16. december:
Celje Pivovarna Laško : Tatran Prešov 32:28 (13:13)
Mlakar 11, Anić 5, Marguč, Grošelj, Dušebajev in Bečiri po 3; Hrstka 9, Čip 5

Nedelja, 17. december:
Dinamo Pančevo : Gorenje Velenje 27:29 (12:15)
Pilipović 6, Bunjevcević 6, Mirković 4; Golčar 7, Cehte, Toskić 5

Lestvica

Ne spreglejte