Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 10. 2015,
7.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

1. NLB Leasing liga Maribor Branik rokomet Ribnica Branko Tamše Slavko Ivezič

Sreda, 14. 10. 2015, 7.06

8 let

Maribor Celjanom zadal prvi poraz po 59 zmagovitih tekmah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po 59 zaporednih zmagah na slovenskem prizorišču so celjski rokometaši v 9. krogu 1. NLB Leasing lige doživeli poraz. Zadal jim ga je Maribor.

Celje je doživelo prvi poraz po 59 zaporednih zmagah na domačih rokometnih igriščih. Zanimivo, da so februarja 2014 izgubili v Mariboru, tokrat pa znova. Ekipa Slavka Iveziča je bila od prvakov boljša z 29:27. Celje je dobro začelo oba polčasa, v prvem vodilo že za pet golov. Maribor, ki je sezono začel zelo slabo in je bil pred tem krogom šele osmi na lestvici, je do prvega vodstva prišel pet minut pred koncem, v končnici pa je vodil že 29:25. Ante Kaleb je dal za Maribor osem, Žiga Mlakar pa za Celje devet golov.

Gorenjevih +13

Gorenje je zanesljivo za 13 golov premagalo Koper. Najboljši strelec na tekmi je bil Velenjčan Senjamin Burić, ki je zadel osemkrat. Pri gostih pa sta štirikrat zadela Adam Bratković in Aleks Vlah.

"Danes smo tekmo vzeli maksimalno zavzeto, skoncentrirano in posledica tega je tudi končni rezultat. Ekipa Kopra je zelo zahtevna ekipa, ima dva izkušena igralca ter obenem tudi mlade, hitre in dobre igralce. Morali smo se precej potruditi, da smo tekmo s takšno razliko tudi pripeljali do konca," je za Gorenjevo spletno stran dejal trener Gregor Cvijič.

Krka na četrtem mestu

Trebanjci so tesno, za zadetek, slavili v Dobovi, potem ko je ta zaostajala že za osem golov. Ločani so prišli do pomembne zmage na gostovanju v Ribnici. Krka pa je v svoji dvorani poskrbela za šele drugi poraz Ormoža v sezoni in se povzpela na četrto mesto.

"Pričakoval sem težak derbi, ampak moramo vedeti, da je bil Ormož tokrat v zelo oslabljeni postavi, saj niso imeli nekaj ključnih igralcev: Roka Žurana, Danijela Mesariča in Bojana Čudiča. To nam je v veliki meri zelo olajšalo delo. Ne glede na to mislim, da smo se na tekmo pripravili zelo dobro, glave fantov so bile na pravem mestu. Morda smo v drugem delu naredili preveč napak, me pa izredno veseli, da smo končno tekmo zmagali zavoljo odlične igre v obrambi in srčno upam, da bo tudi v bodoče obramba naš ključ do zmag," Krkina spletna stran navaja izjavo svojega trenerja Mirka Skoka.

Ne spreglejte