Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 9. 2012,
19.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 7. 9. 2012, 19.30

8 let

Mariborčani odločni: "V poštev pride le zmaga"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po uspešni uverturi v domače prvenstvo in zmago nad Krko je pred rokometaši Maribora še prva evropska tekma. V sobotnem obračunu prvega predkroga pokala EHF bodo gostili luksemburški Dudelange.

Pokal EHF je novoustanovljeno tekmovanje, ki bo delovalo po vzoru lige prvakov. Imelo bo skupinski del, do katerega pa se morajo Mariborčani, ki so priložnost nastopanja v Evropi dobili zaradi odpovedi Trima Trebnje, še prebiti. Čakajo jih tri kvalifikacijske ovire. Najprej bodo morali preskočiti Dudelange. Po besedah Marka Šibile luksemburški prvak ne bi smel biti trd oreh. "Tudi v pokalu EHF imamo visoke ambicije in v poštev pride le zmaga. Menim, da je kakovost na naši strani, a za zmago se bo vseeno treba pošteno potruditi," razloži mariborski strateg in doda, da so s prvo uradno tekmo in sredino zmago nad Krko prebili led. "Verjamem, da nam bo zdaj še nekoliko lažje."

Upajo na polno dvorano

Da z Dudelangeem ne bi smeli imeti večjih težav, meni tudi kapetan vijoličastih, Simon Razgor. "Luksemburški prvak je za nas popolna neznanka. Vemo sicer, da njihov rokomet ni v samem evropskem vrhu, a k tekmi moramo vseeno pristopiti z maksimalno resnostjo. Mednarodne tekme so za vsakega izmed nas še dodaten motiv," pravi Razgor, s 47 zadetki najboljši strelec Maribora v evropskih tekmovanjih. "Upam, da nas bo v soboto prišlo spodbujat čim več ljudi in da si bomo pred povratnim srečanjem v Luksemburgu priigrali čim večjo prednost."

Ne glede na izid sobotnega srečanja pa je nekaj gotovo. Mariborskim klubom je Dudelange očitno usojen. Potem ko so se tako lani kot letos udarili nogometaši – obakrat so bili boljši Štajerci – se bodo zdaj še rokometaši, za katere upamo, da bodo nadaljevali enako. Prva tekma bo v dvorani Tabor na sporedu v soboto ob 18. uri, povratna pa teden dni pozneje v Luksemburgu. V primeru napredovanja Mariborčane v drugem predkrogu čaka islandski prvak Kopavogur.

Ne spreglejte