Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 11. 2020,
12.55

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

ženska slovenska rokometna reprezentanca EHF

Ponedeljek, 16. 11. 2020, 12.55

3 leta, 6 mesecev

Odpoved gostiteljstva EP za rokometašice

Zaplet. Kaj bo po odpovedi Norveške odločila EHF?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Erna Solberg | Napovedi norveške premierke Erne Solberg so se uresničile. | Foto Reuters

Napovedi norveške premierke Erne Solberg so se uresničile.

Foto: Reuters

Norveška je danes zaradi omejitev, povezanih z bojem proti novemu koronavirusu, odpovedala gostiteljstvo evropskega prvenstva rokometašic, ki bi ga od 3. do 20. decembra morala organizirati skupaj z Dansko. Kot je danes sporočila norveška rokometna zveza, ji zaradi omejitev oblasti ni preostalo drugega, kot da se umakne kot organizator. Selektor slovenske ženske rokometne reprezentance Uroš Bregar je sicer na priprave za nastop na evropskem prvenstvu 2020 povabil 20 igralk.

LP: Krim Mercator - Bukarešta
Sportal Krimovke po hudem boju do pomembne točke v Bukarešti, a lahko bi tudi zmagale

Novico o umiku Norveške kot gostiteljice evropskega prvenstva so že potrdili tudi pri Evropski rokometni zvezi (EHF), kjer so dodali, da bodo najpozneje v torek podali nove informacije o prvenstvu stare celine, ki bo že v začetku prihodnjega meseca.

Norveška premierka Erna Solberg je že pred dnevi dejala, da bo Norveška zaradi vseh zdravstvenih ukrepov pri zajezitvi pandemije novega koronavirusa zelo težko priredila zaključni turnir. Zveza EHF je že v prvi polovici septembra oklestila prizorišča evropskega prvenstva. Iz tekmovalnega programa so črtali prizorišča skupinskega dela v Oslu in Stavangerju na Norveškem ter Frederikshavnu na Danskem ter vse tekme prestavili v Trondheim in Herning.

Slovensko žensko reprezentanco čaka prihodnji mesec vrhunec leta, evropsko prvenstvo. Kje bo potekalo? | Foto: Sportida Slovensko žensko reprezentanco čaka prihodnji mesec vrhunec leta, evropsko prvenstvo. Kje bo potekalo? Foto: Sportida

Slovenska reprezentanca bi se v okviru skupine A v Herningu morala pomeriti s Francijo, Dansko in Črno goro. V skupini B bi morala nastopiti Rusija, Švedska, Španija in Češka, v skupini C Nizozemska, Madžarska, Srbija in Hrvaška, v skupini D pa Romunija, Norveška, Nemčija in Poljska.

Slovenske rokometašice so doslej šestkrat nastopile na zaključnem turnirju stare celine. Največji uspeh so dosegle na Madžarskem 2004, ko so zasedle deveto mesto. Dve leti pred tem so na svojem premiernem nastopu na Danskem zasedle deseto mesto. V Franciji 2018 so bile 13., na Švedskem 2016 14., na Švedskem 2006 ter na Danskem in Norveškem 2010 pa so zasedle zadnje, 16. mesto.

 

Ne spreglejte