Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
28. 10. 2014,
14.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Uroš Zorman

Torek, 28. 10. 2014, 14.11

8 let

Novi dresi, boj proti raku na dojkah in Slovaki na jedilniku

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rokometna reprezentanca se v Koper vrača po dveh letih. Okrnjena, a nič manj odločna, da začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo (EP) 2016 pospremi z zmago nad Slovaki. Za nameček v novih dresih.

Tekma s pomlajeno Slovaško bo v sredo ob 20.30 v dvorani Bonifika. Tam, kjer je Slovenija pred dvema letoma začela kvalifikacije za EP 2014. Te se niso končale uspešno. Spodrsljaji bolijo in ostanejo v spominu. Da bi bilo tokrat drugače, si Slovenija ne sme privoščiti nevšečnosti s po kakovosti in ugledu načeloma slabšimi od sebe. A proti nikomur ne bo šlo z levo roko.

Brez trojice

Čeprav je še pred kratkim kazalo drugače, se je v ekipi pojavila obilica zdravstvenih težav, ki so za sabo potegnile odpovedi, čeprav so na zbor prišli vsi reprezentanti. Jure Dolenec ima težave z mišico v predelu dimelj, Sebastian Skube z mišico na nogi, Borut Mačkovšek pa s kolenom. Povratnik Klemen Cehte bo tako edini pravi levi zunanji, v pomoč mu bo vselej razpoložljivi in vsestranski David Špiler.

Od zdravja ne pokata niti Dragan Gajić in Uroš Zorman, a bosta igrala. Okrnjenost nikakor ni zmanjšala slovenske odločnosti in usmerjenosti k cilju. Dve zmagi v tej akciji, ki v soboto prinaša še gostovanje v Latviji. Četrta ekipa v skupini 3 je Švedska.

Mladi še bolj naostreni

"Ti dve tekmi sta za nas pomembni, da ne bomo imeli nobenih repov, ko se bomo dobili na pripravah za svetovno prvenstvo. Dve zmagi bi bili prava popotnica pred tekmo s Švedi. Dva gresta naprej, naš cilj je seveda uvrstitev na evropsko prvenstvo," je na srečanju z novinarji dejal selektor Boris Denič.

O spremenjeni slovaški reprezentanci pa je dodal: "Mlajši igralci imajo motiv več za dokazovanje. Gotovo je Slovenija za vsakega zanimiva, da ji vzame skalp. Vsako tekmo moramo odigrati stoodstotno. Slovaki so mladi, visoki, dobro tečejo, igrajo 6-0, lahko 5-1 na strani. Gre za ekipo, o kateri naši tekmeci razmišljajo na daljše obdobje. Že zdaj pa je to kakovostna reprezentanca."

"Naš cilj je končati mini ciklus z dvema zmagama. Gremo brez kakršnegakoli podcenjevanja, a na koncu mora biti izkupiček 100-odstoten," je bil kratek in jedrnat kapetan Zorman, s čigar poškodbo mišice gre bistveno na bolje.

Ne spreglejte