Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
28. 6. 2015,
7.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Miha Žvižej brada Božiček

Nedelja, 28. 6. 2015, 7.11

8 let

Otroke je težko prepričati, da on ni Božiček

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometni reprezentant in član francoskega Toulousa Miha Žvižej je razvil lastno olje za brado.

Miha Žvižej. Železni repertoar rokometne reprezentance in že poldrugo leto bradač. Zato še zdaleč ne nosi le puha ali nekaj skupkov kocin, ampak dolgo, gosto in košato brado. Igra za francoski Toulouse.

Čeprav ima v deželi galskih petelinov v bradatem smislu kar nekaj konkurence, je bil ob robu prireditve, ki je počastila najvidnejše dosežke na francoskem rokometnem prizorišču, izbran za naj bradača tamkajšnjega prvenstva. Da ni imel pravega tekmeca, se je pohvalil napol hudomušno napol resno.

Takšna brada, jasno, potrebuje tudi svojo nego. Ta je za mlajšega izmed bratov Žvižej, starejši Luka bradatega imidža (še) ne goji, postala že prava rutina. Česanje, striženje in … nega z oljem.

Mihu je kar nekaj preglavic povzročalo naročanje olja iz Amerike, zato se je odločil: moja brada, moje olje. Njegovo prvo vodilo je bila naravnost. Preizkušal je teksturo, vonj, učinke, da je brada mehkejša, da se lažje razčeše, da ima ravno prav leska …

Dober glas seže ...

V njegovem laboratoriju so se znašla različna olja, od olivnega do jojobe, arganovo olje, zaradi vonja tudi eterična … Najprej si ga je naredil za lastno uporabo, nato za prijatelje, druge rokometaše. Dober glas se je širil in kmalu je povpraševanje preraslo ponudbo. Nekaj je bilo treba ukreniti. Povezal se je z eno slovenskih spletnih trgovin, ki ponuja tovrstne izdelke, in rodilo se je poslovno sodelovanje, ki se bo konkretiziralo čez nekaj mesecev, ko bo njegovo olje dostopno širokim ljudskim množicam.

Prvi prejemnik bo Flisar

Brez brade si sebe ne predstavlja več, prav tako njegovi najbližji. Pred kratkim dekletce, s katerim se je seznanil na neki prireditvi, ni in ni želelo verjeti, da on ni Božiček. Kličejo ga Viking. Še zdaleč ne le zato, ker je igral na Danskem in ker od tam prihaja njegovo dekle. Vikinško ime nosi tudi njegovo olje.

Celjan razmišlja še o vosku za brke. In natančno ve, kdo bo tester številka ena: Filip Flisar. Če bo vosek zdržal vse ekstremne preizkuse v njegovi izvedbi, bo nedvomno pravi, je prepričan prvi bradač rokometne reprezentance. Prvi slovenski športni brkač pa bo torej dobil na preizkušnjo vosek. Brezplačno.

Ne spreglejte