Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 4. 2010,
16.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 10. 4. 2010, 16.32

8 let

Po odhodu Grosove se vrača Barbara Varlec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Potem ko je postalo jasno, da Krim zapušča levičarka Ana Gros, se bo na Galjevico v prihodnji sezoni vrnila še ena mlada slovenska igralka Barbara Varlec. V klubu bodo namreč izpolnili njene pogoje.

V tej sezoni 22-letna Barbara Varlec igra kot posojena igralka v srbskem Zaječarju, kjer je izjemno napredovala tako pri fizični moči kot v igri. V srbskem klubu nosi veliko odgovornost. Potem ko smo poročali o selitvi njene kolegice iz reprezentance (delita si minutažo na mestu desne zunanje) Ane Gros k madžarskemu Györiju, so v Krimu hitro ukrepali. V prihodnji sezoni se tako na Galjevico vrača Varlečeva, saj bodo pri slovenskih prvakinjah izpolnili vse njene pogodbene obveznosti. Sicer bi Brežičanka ostala v Zaječarju, kjer so si jo močno želeli obdržati.

Tik pred koncem nastopov v ligi prvakinj je trenerka Krima Marta Bon o kadru na desnem zunanjem položaju in Varlečevi dejala: "Bomo videli, kako se bosta klubski vodstvi dogovorili. Morda bi ob dveh 'bekih' lahko bila ona tretja alternativa. Moja ideja je, da bi igrala Evropo." A Grosova je odšla, vrača se Varlečeva, ki bi morala postajati prva desna zunanja igralka Krima. Bržkone pa bo to težko ob Marini Vergeljuk, ki naj bi ostala pri slovenskih prvakinjah.

O sestavi ekipe za prihodnjo sezono pa je pred tremi tedni Bonova še dejala: "Absolutno si želim, da ta ekipa ostane skupaj. Če pa si želimo uspeti na daljši rok, pa potrebujemo še več rezerv. Okrepiti klop, torej. V mesecu ali dveh moramo videti, koliko lahko katera izmed igralk še napreduje, od česar bo odvisno, kaj še izbrati. Sama vem, kaj bi si še želela v ekipi. Gre za botični izbor, ne za velik spekter igralk.

Po naših informacijah lahko ta čas v Krimu na prste ene roke preštejejo igralke, ki so pristale na nove dogovore. Večini namreč ponujajo podobne pogoje kot pred začetkom minule sezone, ko je Krim Mercator moral skrčiti proračun na eno tretjino.

Vse bolj pa postaja jasno, da se bo aktivno v Krim znova vključil ljubljanski župan Zoran Janković, z njim pa se bržkone pripravlja tudi sprememba v strokovnem vodstvu.

Ne spreglejte