Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 1. 2021,
23.13

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,31

2

Natisni članek

Matej Gaber Ljubomir Vranješ Švedska SP v rokometu 2021 slovenska rokometna reprezentanca

Petek, 22. 1. 2021, 23.13

3 leta, 3 mesece

Po tekmi Slovenija : Švedska

Po velikanski točki ostajajo med živimi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,31

2

Slovenska rokometna reprezentanca ohranja upe na uvrstitev v četrtfinale svetovnega prvenstva v Egiptu. Četa Ljubomirja Vranješa ja na današnjem obračunu s Švedsko po drami in golu Mateja Gabra v zadnjih sekundah prišla do velike točke (28:28). "Ne glede na današnji rezultat mislim, da bi v vsakem primeru v nedeljo potrebovali zmago. Verjamem, da nas bo selektor dobro taktično pripravil na tekmo, na nas pa je, da to prenesemo še na igrišče,"  je po tekmi dejal junak v slovenski vrsti Gaber.

Slovenija Švedska SP Matej Gaber
Sportal Slovenci po drami in golu v zadnji sekundi do pomembne točke

Nov dan in nova izjemno napeta tekma slovenske izbrane vrste na svetovnem prvenstvu. Uvod v obračun s Švedsko je ponudil tisto, kar Slovenci kažejo že celotno prvenstvo. Švedi so bili v prvi polovici prvega polčasa ves čas korak pred Slovenci, v 18. minuti so vodili že s petimi goli razlike. A znova je sledilo že videno, četa Ljubomirja Vranješa se je le prebudila, pod dirigentsko palico Mihe Zarabca zaigrala bolje in do konca prvega dela le ujela priključek (14:15).

Slovenci so znova v igri naredili preveč napak. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slovenci so znova v igri naredili preveč napak. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V drugem polčasu je sledil boj za vsak zadetek, v 36. minuti je Slovenija po golu Blaža Blagotinška prvič na srečanju povedla. Kljub boljši igri pa so Slovenci v zaključku obračuna znova delali preveč napak. Slovenski rokometaši so imeli v zaključku nekaj priložnosti za vodstvo, a je najprej Dean Bombač žogo podaril Švedom, nato se je v obrambi odkupil, vendar je žogo pred vrati Švedov izgubil še Blaž Janc. Švedi so nato v zadnji minuti zadeli, Slovenci pa so imeli za zadnji napad na voljo le 15 sekund. Po minuti odmora je žoga v zadnji sekundi prišla v roke Mateja Gabra, ki je s svojim edinim zadetkom na srečanju praktično v zadnji sekundi zadel za veliko točko, ki Slovence ohranja pri življenju v boju za četrtfinale.

Delitev točk zaslužena za obe ekipi

"Vedeli smo, da Švedi gojijo zelo hitro igro, da zelo hitro prehajajo v fazo protinapada. V prvem polčasu smo preprosto storili preveč napak v napadu, kar so Švedi znali izkoristiti z nekaj lahkimi zadetki. V drugem polčasu smo napake nekako spustili na minimum, tekma je potekala gol za golom, na koncu pa mislim, da je delitev točk zaslužena za obe ekipi," je po tekmi dejal junak v slovenski ekipi Gaber.

Slovenci se bodo v nedeljo pomerili še z Egiptom. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slovenci se bodo v nedeljo pomerili še z Egiptom. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Nikakor nismo mogli priti do vodstva dveh zadetkov. Švedi so še enkrat dokazali, da so dobra ekipa. Zdaj nas čaka dan regeneracije in priprava na obračun z Egiptom. Vsi vemo, kaj za nas pomeni ta tekma. Ne glede na današnji rezultat mislim, da bi v vsakem primeru v nedeljo potrebovali zmago. Verjamem, da nas bo selektor dobro taktično pripravil na tekmo, na nas pa je, da to prenesemo še na igrišče,"  je bil jasen Gaber.

V nedeljo pride v poštev le zmaga. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V nedeljo pride v poštev le zmaga. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V poštev pride le zmaga

Izbrance švedskega strokovnjaka na slovenski klopi tako le nedeljska zmaga nad Egipčani pelje med najboljših osem na letošnjem zaključnem turnirju, v nasprotnem primeru bodo končali svoje nastope. "Če pogledamo celotno tekmo, moramo biti zadovoljni s točko. Švedi bi lahko zmagali, lahko pa bi zmagali tudi mi. Naredili smo preveč napak, sploh ob koncu drugega polčasa. Smo se pa borili, pokazali smo značaj. Nismo stoodstotni, ampak se borimo. Tudi če bi danes zmagali, bi morali v nedeljo premagati Egipt. Imamo še eno možnost. Ne bo lahko. A gremo na polno, dali bomo vse od sebe," je bil jasen Vranješ.

Slovenija po petih tekmah na prvenstvu še vedno ni pokazala tiste optimalne predstave. "Težko je povedati, zakaj storimo toliko napak. Te se v rokometu dogajajo. Bi pa bilo bolje, če bi se nam napake dogajale v boljših trenutkih, kot so se nam," je prepričan Vranješ, ki bo zdaj svoje varovance skušal pripraviti na nedeljski obračun z gostiteljem prvenstva.

Vranješ po tekmi s Švedsko:

Pred zadnjim krogom sta sicer na vrhu Egipt in Švedska s po šestimi točkami, Slovenija in Rusija jih imata po pet, Belorusija dve, Severna Makedonija pa je brez njih. Pari nedeljskega zadnjega kroga so Belorusija – Severna Makedonija (15.30), Slovenija – Egipt (18.00) in Rusija – Švedska (20.30).

Slovenija : Švedska 28:28 (14:15)

Osrednja dvorana v Kairu, brez gledalcev, sodnika: Horaček in Novotny (oba Češka).

Slovenija: Ferlin, Lesjak, Skube, Blagotinšek 4, Henigman, Janc 2, Dolenec 4 (1), Cingesar, Cehte 2, Gajić 6 (4), Gaber 1, Zarabec 5, Ovniček, Bombač 1, Mačkovšek 3, Suholežnik.

Švedska: Palicka, Aggefors, Carlsbogard 3, Darj 1, Jonsson 2, D. Pettersson, Wanne 7 (2), F. Pettersson 1, Claar 1, Pellas, Gottfridsson 4, Persson 3, Edvardsson, Sandell, Chrintz 5, Lindskog 1.

Sedemmetrovke: Slovenija 6 (5), Švedska 3 (2).
Izključitve: Slovenija 10, Švedska 16 minut.
Rdeči karton: Darj (56.).

Preberite še:

urh kastelic
Sportal Slovenski rokometni vratar Urh Kastelic odhaja domov
Ne spreglejte