NATISNI PISAVA

Celje PL. vs. evropski prvaki

Nostalgija za trenerja in igralce

Avtor: Maja Mastnak

Celje - Ugledni gostje v celjski dvorani Zlatorog v četrtem krogu LP računajo na dve točki, a slovenski prvaki se ne bodo predali kar tako. Tekma s Kielom bo posebna za trenerja Zvonimirja Serdarušića.

Zvonimir Serdarušić ne razmišlja več o Kielu. Zvonimir Serdarušić ne razmišlja več o Kielu.

V zgodovini se je klub iz mesta ob Savinji 23-krat pomeril z nemškimi klubi v evropskih pokalih, pri tem vknjižil 11 zmag, dva remija in deset porazov. Z nedeljskim tekmecem – aktualnim evropskim prvakom THW Kielom – je obračunal zgolj dvakrat. Obakrat na superpokalu, nikoli v ligi prvakov – v Ciudadu Realu so "pivovarji" zmagali, v Celju pa izgubili.

Če kdo, potem Zvonimir "Noka" Serdarušić, sedanji trener Celja Pivovarne Laško, pozna nemški Kiel. Praktično ga je ustvaril, v 15 letih na njegovi trenerski klopi pa osvojil kar 11 naslovov nemškega prvaka, pet pokalnih, tri evropske pokale ter dvignil lovoriko v ligi prvakov. V nedeljo bo bržkone prisotne precej nostalgije. "Še vedno je v Kielu nekaj igralcev, ki so bili tudi z mano. V vsakem moštvu igralci ostajajo in odhajajo," pred drevišnjim soočenjem ob 18.30 v Zlatorogu pravi Serdarušić in priznava, da še vedno ostaja v pristnih odnosih z nekaterimi: "V Kielu se je sicer veliko spremenilo, v življenju pa vselej gojimo simpatije in antipatije. Sam sem zelo vesel, da se bom srečal z nekaterimi, saj smo še vedno v stikih in se večkrat slišimo po telefonu." Ob tem pa je seveda kot pravi profesionalec dodal: "Ko zaključiš z delom v nekem klubu, se z njim razideš, o njem ne razmišljaš več. Tudi moja zgodba s Kielom je tako že davno zaključena."

Gislason spoštljivo o Celju in svojem predhodniku

Kiel je v zadnjem krogu nemškega prvenstva visoko ugnal Flensburg. Kiel je v zadnjem krogu nemškega prvenstva visoko ugnal Flensburg.

Na nasprotni klopi, kjer je nekoč sedel "Noka", zgodbo uspešno nadaljuje Islandec Alfred Gislason. Slednji je nedavno o Celju Pivovarni Laško dejal: "Noka Sedrarušić je v Celju okoli sebe zbral izjemno moštvo. Veliko igralcev je pripeljal iz tujine v Slovenijo in ustvaril ekipo svetovnega kova. Celje, ki je že osvojilo ligo prvakov, lahko osvoji prvo mesto v skupini A." Kiel je v tednu, ki je za nami, igral veliki obračun v nemškem prvenstvu pri Flensburgu. Čeprav je slednji ob polčasu vodil za dva zadetka, je do zvoka sirene suvereno tekmo pripeljal do konca in osvojil dve novi točki. Z granitno obrambo ter izredno hitro igro, ki je že dolga leta zaščitni znak "zeber" je v drugem polčasu nadigral Flensburg. Blestela sta Christian Sprenger in Flipi Jicha s po osmimi zadetki, veliko pa pove podatek, da je vratar Thierry Omeyer zbral le pet obramb, Kiel pa je vseeno zmagal s +6.

Uroš Zorman je eden ključnih igralcev v celjskem taboru. Uroš Zorman je eden ključnih igralcev v celjskem taboru.

"Če bi bil sam trener Flensburga, bi bil izredno zadovoljen z ekipo. Kiel je imel na klopi več alternativ, lahko je ves čas igral v hitrem tempu. A Flensburg se ni predal do zadnjega žvižga, vsak igralec je dal sto odstotkov. Tega si želim tudi od svojih igralcev in ekipe," še poudarja trener na celjski klopi, ki ga ob takšni igri in pravem pristopu, tudi poraz ne bi razžalostil. Celjski rokometaši so v ligi prvakov marsikaj dolžni, sploh ob slabih predstavah proti Rhein-Necakr Löwenu in Barceloni.

Najboljši strelec ekipe je Filip Jicha, ki v povprečju dosega po dobrih sedem golov na tekmo. Vratar Omeyer v povprečju na manj kot štiri minute igre zbere eno obrambo.

Nedvomno se v Celju obeta spektakel vseh spektaklov v prvem delu lige prvakov. "Noka" vs. Kiel, Celje vs. Kiel, Zlatorog vs. Kiel, Alilović vs. Omeyer, Zorman, Pajovič, Metličić vs. Fernandez, Klein, Andersson…. In še mnoga je tega! Nekaj posebnega bo zagotovo v zraku!

Foto: Zoran Flis/siol.net, Getty Images, Vid Ponikvar/siol.net
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Želite pridobiti nova znanja?

Takšna, ki bodo uporabna pri gradnji uspešne kariere? Pridite na informativne dneve Biotehniške fakultete!

Davčne blagajne so tu!

Še vedno nimate davčne blagajne? Nudimo vam celovito rešitev za davčne blagajne: Birokrat POS že od 99 EUR!

Totalna odprodaja vozil Kia letnik 2015

Izkoristite odprodajo s popusti do 7.100 EUR ali v Kia outletu izberite eno od malo rabljenih vozil!

oglasno sporočilo