NATISNI PISAVA

Radojkoviču ugaja bližina tekmeca

Avtor: N.S.

Ljubljana - Rokometaše Kopra, ki so lansko sezono navduševali v ligi prvakov, v prihodnji čaka pokal EHF. Tekmovanje bodo začeli v drugem krogu, žreb pa jim je namenil zmagovalca med Banjaluko in Beso Famiglio.

Koprčani, ki so trenutno še na počitnicah, bodo priprave na novo sezono začeli 1. avgusta. Želijo si ponovnega pohoda na vrh slovenskega prvenstva in ponovne uvrstitve v elitno ligo prvakov. A spet, čeprav bodo tam tekmeci nekoliko manj kakovostni, jih poleg domačega prvenstva in pokala čaka še tretja fronta. Novoustanovljeni EHF pokal.

Primorci bodo v primerjavi z Mariborčani, ki bodo tekmovanje začeli v prvem krogu, tega preskočili in tekme začeli šele 13. ali 14. oktobra. Žreb, ki so ga izvedli na sedežu evropske rokometne zveze na Dunaju, jim je namenil boljšega na bosansko-kosovskem obračunu med Banjaluko in Beso Famiglio. Ne glede na to, s kom se bodo pomerili, pa so v Kopru precej optimistično razpoloženi.

"Kakovost tekmecev težko ocenjujem, a ne glede na nasprotnika smo favoriti mi. Najprej bomo počakali na prvi krog, da vidimo, koga bomo dobili, mislim so Banjalučani vseeno bolj kakovostni," žreb komentira trener "rumeno-modrih" Fredi Radojkovič.

Prvemu strokovnjaku na klopi Cimosa ugaja tudi bližina morebitnega tekmeca. Oba namreč prihajata z bližnjega Balkana. "Zelo smo zadovoljni, ker ne bo treba na dolgo pot. V bobnu so bile tudi ekipe, ki so precej oddaljene, in zelo sem vesel, da nas čaka precej krajša pot, kot bi nas lahko."

Prvi obračun Koprčane, kot že rečeno, čaka 13. ali 14. oktobra v Bosni in Hercegovini ali na Kosovu, povratni pa teden dni pozneje v Bonifiki.

Preberite še:

V Mariboru z žrebom zadovoljni: "Smo favoriti"

Rokometaši Maribora se bodo v prvem krogu novoustanovljenega EHF pokala pomerili z luksemburškim Dudelangejem. "Vijoličasti" so z žrebom zadovoljni. "Imeli smo srečno roko," pravi trener Marko Šibila.

Koper ostal brez lige prvakov

Evropska rokometna zveza (EHF) je odločila. Cimos Koper se ni uvrstil med štiri ekipe, ki se bodo septembra potegovale za zadnjo vstopnico za nastop v elitni ligi prvakov.

Odpoved Trima voda na mlin Mariboru

Evropskega bremena ne bi zdržali, zato so se v RK Trimo Trebnje odpovedali vstopnici, kar je voda na mlin Mariborčanom, ki bodo tretjo sezono zapored igrali v evropskem pokalu.

Foto: Vid Ponikvar
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Tecos, plastika

Zmanjšajte stroške, poskrbite za zanesljivo delovanje orodij ter estetsko in dimenzijsko ustrezne izdelke!

Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

Naroči revijo Računalniške novice!

21 številk + odlični IT izdelki za samo 33,50€.

oglasno sporočilo