Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 1. 2012,
21.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 27. 1. 2012, 21.21

8 let

Pravljica za medije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Arena je pokala po šivih, zanesljivo je v njej na polfinalu Srbija - Hrvaška spremljalo 19.000 ljudi. Za dodatno napeto vzdušje so poskrbeli tudi sloviti trubači.

Voznik držal obljubo

Slovensko reprezentanco je v Vršcu sprejel voznik Mladen, ki jim je ob prihodu dejal: "Jaz sem Mladen in sem voznik vašega avtobusa. Z vami ne bom le v Vršcu, ampak vse do konca prvenstva v Beogradu." In obljubo je držal. Žal pa se mu zadnja prerokba ni uresničila, saj so "njegovi potniki" klonili v beograjski Areni proti Makedoniji.

"Zdrava" prehrana

Srbija je poznana ne le po prijetnih in prijaznih ljudeh, marveč tudi po izvrstni hrani. Predvsem mesnih specialitetah. Roštilj je nepogrešljiv na menijih najboljših restavracij, kamor sodijo po srbsko t.i. vešalice, bataki, karđorđe šnicli itd. Ob tem seveda ne sme manjkati pasulj ali prebranac. Za začetek pa polnjene paprike s smetano, pa kajmak in lepinje in še in še. A po 14 dneh tovrstne prehrane si človek že zaželi tudi testemnine.

Makedonska nagrada

Makedonski reprezentanti bodo za izjemen dosežek na evropskem prvenstvu v Srbiji prejeli neke vrste štipendije. V roku dveh letih bo vsak igralec, član reprezentance, prejl približno 10.000 evrov. Selektor Zvonko Šundovski pa bo v enkratnem znesku nagrejen s 4000 evra. Makedonski košarkarji so za četrto mesto na lanskem Euru 2012 prejeli po 8000 evrov nagrade.

Trubači v dvorani

Zaključni vikend na evropskih prvenstvih je vedno najbolj zanimiv in pester. Ob dobrem rokometu, nabritih navijačih in polnih dvoranah se dogajajo tudi obstranske zadeve. Tako v beograjski Areni že v petek niso manjkali sloviti trubači. Trobila so že na polfinalu med Dansko in Španijo zadonela.

Pravljica za medije

Beograjska Arena je na polfinalu rokometnega EP pokala po šivih. Prazno sedišče bi se našlo samo med peščico hrvaških navijačev, ki so bolj mirno navijali pod "stropom" dvorane za 20.000 ljudi. Srbska rokometna zveza je dan pred polfinali prodala zgodbo, da so zmanjšali kapaciteto dvorane za 5200 ljudi. A v petek ni izgledalo tako. Srbski kolegi pa so razložili: to je bila le pravljica za medije.

Ne spreglejte