Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 1. 2012,
18.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 27. 1. 2012, 18.54

8 let

Pred prvenstvom bi podpisali, danes ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zadnja leta stalni član slovenske reprezentance Jure Dobelešek po zaključku Eura 2012 za Slovenijo ni mogel skriti razočaranja. "V rokah smo imeli veliko več, kot smo zdaj dobili," je dejal v Areni.

Velenjčan, ki igra na mestu levega krila, je odlično izkoristili selektorjeve priložnosti na evropskem prvenstvu v Srbiji. Za Slovenijo je na tekmovanju prispeval osem zadetkov in bil pomemben člen. Od obračuna z Makedonijo je pričakoval ogromno, saj je upal na svoj prvi nastop na olimpijskih igrah. Razočaranje po porazu s 27:28 je bilo zato neopisljivo: "Mislim, da smo odigrali najslabšo tekmo prvenstva. Nič nam ni šlo od rok, njihov vratar je na začetku ubranil nemogoče strele. Ne vem, kaj naj rečem, zelo sem razočaran." Slovenija je od zaostanka dveh golov preobrnila izid na dva prednosti, a mlada zasedba pritiska ni zdržala.

V garderobi, kot je povedal Jure, so bili pred obračunom v beograjski Areni 'napaljeni' kot še nikoli. "Bili smo zelo motivirani, morda še bolj kot na vseh dosedanjih tekmah. Na dosegu roke smo imeli kvalifikacije za olimpijske igre. To je takšen motiv, da si težko predstavljate."

Grenak priokus

Dobelšek, ki je za slovensko izbrano vrsto odigral več kot 60 tekem in sodi med izkušenejše, prvenstvo stare celin ocenjuje uspešno, a z grenkim priokusom. "Šesto mesto je dober rezultat, a vedno si želiš še višje. Mi smo imeli priložnost za veliki rez. Res je, da če mi bi kdo ponudil to pred prvenstvom, bi podpisal. A danes sem zelo razočaran, saj se zavedam, kaj smo izpustili iz rok," ne bo pozabil tega prvenstva Velenjčan. Pomnil ga bo po lepi in dobri igri Slovenije ter grenkem priokusu zadnje tekme.

Slovenija je na koncu osvojila šesto mesto na Euru 2012.

Ne spreglejte