NATISNI PISAVA

Sezona 2011/12

Dvanajsterica v boju za lovoriko

Avtor: Sportal

Med septembrom 2011 in majem 2012 se bo 12 rokometnih klubov borilo za naslov slovenskega prvaka. V ligo prvakov vodita dve mesti.

Naslov prvakov Slovenije branijo rokometaši Cimos Kopra, ki so se prvič v zgodovini povzpeli na slovenski prestol. Novinca v ligi sta v sezoni 2011/12 Izola in Krško.

RK Cimos Koper

V sezoni 2011/12 naslov slovenskih rokometnih prvakov branijo rokometaši iz Kopra. V ekipi ni bilo veliko menjav, cilj pa je seveda ponovitev uspeha iz minule sezone. Proračun podoben kot lani.

RK Gorenje Velenje

Zasedba slovenskih rokometnih podprvakov se je uradno predstavila kot zadnja izmed velike trojice. Gorenje Velenje pred sezono 2011/12 ni veliko spreminjalo. Okrepila se je s tremi igralci.

RK Celje PL

Rekorderji po naslovu rokometnih slovenskih državnih in pokalnih prvakov Slovenije v novo sezono stopajo s smelimi načrti. Prav glasno ne govorijo o rezultatih, marveč o uveljavljanju mladih igralcev.

RK Maribor Branik

Z novo podobo, v vijoličnih barvah Maribora, bodo rokometaši iz štajerske prestolnice začeli sezono, v kateri naskakujejo še boljši končni izkupiček kot je bilo 5. mesto v 2010/11.

RK Trimo Trebnje

Rokometaši Trima, ki se v državnem prvenstvu vedno borijo za najvišja mesta, tja ciljajo tudi tokrat. Ekipa trenerja Ivana Vajdla je bolj ali manj ostala nespremenjena, zato optimizma ne manjka.

RK Jeruzalem Ormož

Rokometaši Jeruzalema iz Ormoža so si v minuli sezoni zagotovili obstanek med elito. Dosežek želijo ponoviti tudi v sezoni 2011/2012, zaradi pomlajevanja ekipe, pa si kaj več ne upajo napovedovati.

RK Krka

Minulo državno prvenstvo se je za rokometaše Krke končalo uspešno. Osvojili so osmo mesto, sedaj pa si želijo še višje. Trenerski položaj je prevzel Samo Jug, ki verjame v nov uspeh.

RD Istrabenz Plini Izola

Med elitnimi rokometnimi moškimi klubi bo v sezoni 2011/12 svoje mesto imela tudi Izola, ki se je v prvo ligo prebila kot drugouvrščena v nižjem slovenskem tekmovanju. Cilj sezone je obstanek v ligi.

RK Krško

Rokometaši Krškega so si z osvojitvijo naslova državnih prvakov v 1.B ligi zagotovili natop med slovensko klubsko elito. Ker bodo med prviligaši nastopili kot novinci, ostajajo realni.

RD Šmartno Herz Factor Banka

Moštvo Šmartnega je preživelo prvoligaški krst z desetim mestom v minuli sezoni. Trener Jaka Keše računa na mlade, domače rokometaše ter še nadaljnje igranje v eliti.

RD Loka

Rokometaši Loke so v minuli sezoni državnega prvenstva navdušili s četrtim mestom. Tokrat je cilj postavljen precej nižje, saj so se od ekipe poslovili številni nosilci igre.

RD Ribnica Riko hiše

Pred začetkom nove rokometne sezone je tudi ekipa Ribnica Riko hiše razkrila svoje cilje. Priprave niso potekale povsem po načrtu, a v Ribnici se kljub temu nadejajo uvrstitve med prvih šest.

Foto: Bojan Puhek/siol.net
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kateri je za vas naj nogometni zimski prestop na Slovenskem?

Nova osebna vozila Renault

Kadjar, Megane, Talisman Grandtour, Espace - narejeni, da vas navdušijo. Oglejte si najnovejše modele!

Davčne blagajne so tu!

Še vedno nimate davčne blagajne? Nudimo vam celovito rešitev za davčne blagajne: Birokrat POS že od 99 EUR!

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

oglasno sporočilo