Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 10. 2011,
14.04

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 19. 10. 2011, 14.04

8 let, 1 mesec

Prvi del posvečen testiranju in napadu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na Rokometni zvezi Slovenija so že pred meseci začeli projekt Euro 2012, zdaj pa v to uradno vstopa tudi slovenska moška rokometna reprezentanca. Selektor je razkril spisek 24 povabljenih.

Do prijave širšega spiska reprezentantov na Evropsko rokometno zvezo, ki bodo nato januarja lahko nastopali na evropskem prvenstvu v Srbiji, je časa do 15. decembra, selektor Slovenije Boris Denič pa je za prvo akcijo izbral 24 igralcev. Na slednjem je sedem takšnih, ki igrajo v tujini, zraven pa ni levega zunanjega Nenada Bilbije. "Nenad je pred to sezono zamenjal klub, v času naših prvih priprav pa njegov Minden čakat dve pomembni tekmi (v 2. nemški ligi, o.p.), zato so prosili, da ostane tam. Soglasno smo se dogovorili, a s tem pogojem, da na zaključne priprave pred evropskim prvenstvom pride brez pardona," obrazloži selektor Boris Denič.

Problem, da nekateri ne igrajo

Slednji ima nekaj sladkih skrbi, porajajo pa se tudi težave zaradi neigranja nekaterih reprezentantov v svojih klubih, tako denimo le malo ali pa sploh ne igrajo Miha Žvižej, Matevž Čemas, Uroš Zorman, Matevž Skok itd. "To je problem, a je sestavni del športa. Igralci morajo trenirati in trenerja prepričati, da jim da minutažo," pravi Denič, katerega roke so ob tem zvezane. Zato bo treba na reprezentančni akciji med 30. oktobrom in 5. novembrom delati še bolj zavzeto. Ekipa se bo zbrala 30. oktobra v Zrečah, kjer bo vsakodnevno opravila po dva treninga, na sporedu so tudi testiranja motoričnih sposobnosti. "Seznam nikakor ni dokončen. Odločil sem se za 24 igralcev, saj bodo morali opraviti testiranja, ki bodo dala marsikateri odgovor. Na podlagi tega bodo dobili tudi načrt priprav, po katerih bodo morali delati do evropskega prvenstva." Na seznamu sicer ni presenečenj, zraven so vsi igralci, ki so se borili v kvalifikacijah za Euro 2012. Kot je znano se je Vid Kavtičnik, član Montpelliera, v soglasju s selektorjem odpovedal že kvalifikacijam, Aleš Pajovič se je zaradi naporov odločil končati reprezentančno pot, pogovorov z Renatom Vugrincem pa že lani ni bilo več. Slovenska reprezentanca bo zmes silno izkušenih (Zorman, Škof, Natek, Brumen, Dobelšek, Gajić, Špiler) in malce manj izkušenih (Dolenec, Mačkovšek, Bombač, Sušin).

V Zrečah bodo odigrali tkmo med sabo (Slovenija 1 vs. Slovenija 2), večina priprav pa bo namenjena napadalnim akcijam. V soboto, 5. novembra, pa se bo ekipa udeležila revijalne tekme za humanitarni namen (Iztoku Pucu) v Celju, kjer se bo pomerila s tamkajšnjim prvoligašem.

Po prvem delu priprav se bo moštvo zbralo vnovič 26. decembra v Velenju, kjer bo opravilo večji del priprav do 14. januarja, ko bo odšlo proti Vršcu. Vmes jih bo pot vodila še v Skandinavijo na močan turnir. Med 16. in 21. januarjem 2012 jih čaka prvi del Eura, ko se bodo spopadli z Norveško, Hrvaško in Islandijo. Na prizorišču EP gre pričakovati poplavo slovenskih navijačev, kot trdijo na RZS, se je Klub ljubiteljev rokometnih reprezentanc že organiziral (okoli 400 Slovencev). Poleg tega pa naj bi v sodelovanju z agencijo Koratur v Vršac in nato Novi Sad odpotovalo še več ljubiteljev slovenskega športa. RZS je sicer zakupila približno 1500 vstopnic.

Ne spreglejte