Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 1. 2012,
20.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ivan Čupić

Sreda, 18. 1. 2012, 20.55

8 let

Slavko Goluža: Slovenija naredila korak nazaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kakšnih 1500 slovenskih navijačev je v drugem krogu skupine D na EP v Srbiji videlo izjemen obračun Slovenije in Hrvaške, kjer pa so pretehtale izkušnje. Ivan Čupić pohvalil slovenske navijače.

Boris Denič, slovenski selektor: "Čestitam fantom za borbenost, voljo in odločnost. Tekme nismo dobro odprli v obrambi, smo pa po dolgem času začeli dobro v napadu. Hrvatom smo pustili preveč prostora in zadetke pod prekrškom. V drugem polčasu smo se popravili, jih dohiteli, a jeziček na tehtnici so izkušnje nasprotnika. Tekma za nas ni imela praktično nobenega pomena, saj bo o vsem odločal petek in obračun z Islandijo. Še vedno lahko gremo v drugi krog z dvema točkama."

Jure Dolenec, slovenski reprezentant: "Ta tekma je imela velik sosedski, rivalski značaj. Tako kot ni bila pomembna za Hrvate, ni bila niti za nas. Naš cilj je preboj v drugi del in tu še vedno vztrajamo. Nočemo še domov. Navdajamo se z optimizmom in gremo po zmago proti Islandiji. Proti Hrvatom smo pokazali drugačen obraz, bili smo bolj sproščeni in dobro začeli v napadu. Takšni reprezentanci kot je Hrvaška smo se zoperstavili borbeno, a odločile so izkušnje. Pokazali smo, da znamo. Žal nismo zadeli nekaj zicerjev. Če bi jih, bi lahko bilo drugače."

Slavko Goluža, hrvaški selektor: "Danes so gledalci lahko videli pravi sosedski derbi, poln vzburjenja, preobratov in napetosti. Na koncu pa smo zmagali mi, ki nismo najbolje reševali dodajanja na krožnega napadalca. Pripravili smo se tudi v obrambi, a nas je Zorman, na katerega smo sicer računali, onemogočal. Sami smo včasih naredili situacijo razburljivo. Vem, da je Boris (Denič, op. p.) ekipo izjemno pripravil. V zadnjih mesecih sem ga spremljal, ponaša se z mlado, tekaško izjemno ekipo. Čestitke za prikazano. Mi pa počasi izpolnjujemo cilje. Smo v drugem krogu, tja hočemo s štirimi točkami. Tekma s Slovenjo ni bila pomembna, zato so bili včeraj nekateri igralci oproščeni treninga. Slovenija je s to tekmo naredila korak nazaj, za kar mi je žal."

Ivan Čupić, hrvaški reprezentant: "Vedeli smo, da bo kot da bi igrali v gosteh. Atmosfera, ki so jo pripravili slovenski navijači, je bila prekrasna. Navijači Slovenije ne smejo biti razočarani, saj se je Slovenija izkazala. Ta čas je kvaliteta na naši strani."

Ne spreglejte