Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
18. 6. 2015,
14.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Slavko Ivezič rokomet predsednik

Četrtek, 18. 6. 2015, 14.03

8 let

Slavko Ivezič: Le urejeni klubi in družba lahko delujejo naprej

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Če bomo imeli dober produkt, ga bomo tudi lahko promovirali," je o slovenskem rokometnem prostoru prepričan novi predsednik prvoligašev Slavko Ivezič.

Ima bogate igralske, trenerske, selektorske, organizacijske in funkcionarske izkušnje. Slavko Ivezič, 58-letnik iz Pernovega pri Žalcu, ki je uspešen selektor mladinske reprezentance, je postal predsednik združenja rokometnih prvoligašev. Dela bo imel precej, njegova temeljna usmeritev pa bo povezovalno delovanje.

"Bistvo je, da se klubi dogovorimo za kriterije dela, ki bodo vodilo skozi sezono, ter jih brez zadržkov upoštevamo. Namesto nas ne bo nihče ničesar postoril. Klubi se morajo še bolj angažirati," je prepričan selektor mladinske reprezentance. V tej vlogi je izjemno uspešen, saj je kolajne z velikih tekmovanj pripeljal domov že s šestimi ekipami. Tudi zato je oziroma bi bil lahko njegov pogled na problematiko širši.

Ena ključnih besed pri Ivezičevem programu je licenciranje: "Moramo sprejeti dobre dogovore in jih spoštovati. Le urejeni klubi in družba lahko delujejo naprej." Med licenčnimi kriteriji bo gotovo najbolj na udaru finančni: "Zdaj so klubi lahko suspendirani, če ne plačajo sodnikov. Rad bi, da o suspenzu ne odločajo le sodniški stroški, ampak tudi tisti za igralce, trenerje, da bodo vsi akterji v enakovrednem položaju. Vsi klubi morajo to spoštovati."

Zaveda se, da kakovost lige pada, zato bi jo bilo treba skrčiti in zgostiti kakovost. Tudi z licenciranjem bi jo bilo mogoče dvigniti. "Če bomo imeli dober produkt, ga bomo tudi lahko promovirali. Vsi klubi si zaslužijo biti vsaj enkrat v sezoni na televiziji, tudi drugje v medijih moramo poiskati svoj prostor," pravi dvakratni selektor slovenske reprezentance, ki evropskim tekmovanjem daje prednost pred regionalno ligo.

Tej sicer ne zapira vrat, a mora biti postopek morebitnega vstopa Slovencev, ki potegne za seboj številne posledice, določen vsaj za eno leto vnaprej. A prioriteta je močno domače tekmovanje, zatrjuje novi vodja prvoligašev, ki je na glasovanju s 7:6 premagal predsednika Trima Tonija Janca.

Ne spreglejte