Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 11. 2020,
16.58

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Ljubomir Vranješ slovenska rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 2. 11. 2020, 16.58

3 leta, 6 mesecev

v poljskem taboru več pozitivnih testov na novi koronavirus

Koronavirus prestavil začetek slovenskega lova na EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Slovenska rokometna reprezentanca Ljubomir Vranješ | Slovenci bi morali v četrtek odigrati prvo kvalifikacijsko tekmo, a je ta zaradi več okužb v poljskem taboru prestavljena. Vranješeva četa bo kvalifikacije tako začela z manjšim zamikom, v nedeljo v Turčiji. | Foto Grega Valančič/Sportida

Slovenci bi morali v četrtek odigrati prvo kvalifikacijsko tekmo, a je ta zaradi več okužb v poljskem taboru prestavljena. Vranješeva četa bo kvalifikacije tako začela z manjšim zamikom, v nedeljo v Turčiji.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska rokometna reprezentanca bi morala v četrtek doma opraviti prvo kvalifikacijsko tekmo za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem 2022, a je ta zaradi večjega števila pozitivnih testov na novi koronavirus v taboru Poljakov prestavljena. 

Slovenska rokometna reprezentanca, trening
Sportal Slovenci odločno na misijo EP 2022, Skube ujet v Belorusiji

Četa Ljubomirja Vranješa, ki je v nedeljo v Zrečah začela priprave na prvi kvalifikacijski tekmi za EP, bi morala v sredo gostiti poljsko izbrano vrsto, a je tekma zaradi več pozitivnih testov v gostujočem taboru na novi koronavirus prestavljena. 

"Za odlog tekme je zaprosila poljska reprezentanca, ki ima velike težave zaradi okužb s koronavirusom in odrejenimi karantenami igralcev. Kot so navedli v obvestilu EH, so testi na začetku priprav odkrili pozitivne rezultate pri petih poljskih reprezentantih, v obvezno 10-dnevno karanteno, ki jo predpisuje tamkajšnja zakonodaja, pa je moralo še dodatnih 11 poljskih igralcev. Pri EHF se zavedamo, da odlog tekme prinaša precej neugoden položaj. Kljub temu okoliščine in veljavne omejitve ne dopuščajo nobene druge rešitve," so pri Rokometni zvezi Slovenije povzeli sporočilo EHF, pri katerem bodo poskušali čim prej najti nov primeren datum.

Po prestavitvi četrtkove tekme Slovence prvi obračun kvalifikacij tako čaka v nedeljo v Turčiji. | Foto: Reuters Po prestavitvi četrtkove tekme Slovence prvi obračun kvalifikacij tako čaka v nedeljo v Turčiji. Foto: Reuters

V nedeljo v Turčiji

Vranješevi varovanci so imeli v tokratnem ciklu na sporedu dve kvalifikacijski tekmi. Druga ostaja na urniku, in sicer se bodo Slovenci v nedeljo ob 15. uri v gosteh pomerili s Turki.

Kako na EP?

Slovenski rokometaši se bodo v kvalifikacijah za nastop na EP na Madžarskem in Slovaškem 2022 pomerili z Nizozemsko, Poljsko in Turčijo. Na EP se bosta iz vsake od osmih kvalifikacijskih skupin uvrstili dve najboljši reprezentanci, vstopnico pa si bodo zagotovile še štiri najboljše tretjeuvrščene reprezentance. Na EP sta poleg gostiteljic že uvrščeni najboljši z zadnjega prvenstva, Španija in Hrvaška. 

Kvalifikacije za EP, 1. cikel:

1. krog:
Četrtek, 5. november, dvorana Zlatorog (brez gledalcev):
19.15 Slovenija - Poljska - prestavljeno

2. krog:
Nedelja, 8. november, Eskisehir:
17.00 Turčija - Slovenija
 

Preberite še:

Stožice
Sportal Evropski tekmeci v "zaklenjenih" hotelih
Ne spreglejte