Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
3. 2. 2015,
22.26

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gorazd Škof Primož Prošt Dragan Gajić

Torek, 3. 2. 2015, 22.26

8 let, 1 mesec

Slovenci so si prislužili največ kazni, Katarci najmanj

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski rokometaši so na svetovnem prvenstvu v Katarju imeli največ izključitev, med smetano pa se je ob prvem strelcu Draganu Gajiću pri obrambah sedemmetrovk znašel tudi vratar Gorazd Škof.

V nedeljo končano svetovno prvenstvo, ki so ga petič v zgodovini osvojili Francozi, so varovanci Borisa Denića končali na osmem mestu, v nekaterih statističnih prvinah pa so bili v samem vrhu. Dragan Gajić, edini izbran v najboljšo sedmerico prvenstva brez medalje, je bil prvi strelec prvenstva z 71 zadetki, med najboljšimi 40 strelci prvenstva pa sta se znašla še dva Slovenca – Jure Dolenec je bil s 33 zadetki 16. strelec prvenstva, Luka Žvižej pa z 31 zadetki 25.

V samem vrhu so bili Slovenci po izključitvah. Na devetih tekmah so si nabrali kar 159 minut kazni, oziroma 17,7 minute na vsaki tekmi, zanimivo pa so sodniki najmanj izključitev dosodili domačinom Katarcem, ki so jim številni že tako očitali pomoč delivcev pravice. Z vseh vetrov zbrana katarska reprezentanca je na tekmo počivala le nekaj manj kot devet minut, nekaj več kot 11 minut kazni pa so si na tekmo prislužili svetovni prvaki Francozi.

Slovenska vratarja pridno lovila sedemmetrovke

Najboljši odstotek obramb med vratarji je pripadel reprezentantu zadnje reprezentance, s katero je igrala Slovenija, Nemcu Carstnu Lichtleinu, ki je ubranil 38 odstotkov strelov, drugo mesto pa sta si le z odstotkom manj delila z zlatom okiteni in član prve sedmerke prvenstva Thierry Omeyer (v celoti je obranil največ strelov) in Filip Ivić. Med prvo dvajseterico ni bilo slovenskih vratarjev, oba pa najdemo med najboljšimi čuvaji pri obrambah sedemmetrovk, kjer sta se oba uvrstila med 20 najboljših vratarjev prvenstva.

Gorazd Škof je bil s 33-odstostno uspešnostjo šesti najuspešnejši (ubranil je pet sedemmetrovk), Primož Prost pa je polovil četrtino strelov z najstrožje kazni (ubranil je tri sedemmetrovke).

Ne spreglejte