Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 3. 2021,
17.51

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

Natisni članek

Borut Mačkovšek Rok Ovniček slovenska rokometna reprezentanca Ljubomir Vranješ

Nedelja, 7. 3. 2021, 17.51

3 leta, 2 meseca

reprezentanca se je zbrala v zrečah, pomagati ji ne bo mogel borut mačkovšek

Vranješ pred lovom na olimpijske sanje ostal brez še enega igralca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80
Slovenija Švedska SP Borut Mačkovšek | Borut Mačkovšek bo izpustil kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo in tri kvalifikacijske obračune za olimpijske igre. | Foto Guliverimage

Borut Mačkovšek bo izpustil kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo in tri kvalifikacijske obračune za olimpijske igre.

Foto: Guliverimage

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je danes zbrala v Zrečah, kjer je začela priprave na štiri kvalifikacijske tekme za nastop na dveh velikih tekmovanjih. V prihodnjem tednu se bo namreč poskušala uvrstiti na olimpijske igre in okrepiti točkovni račun v boju za nastop na evropskem prvenstvu. Selektor Ljubomir Vranješ je po Niku Henigmanu pred zborom ostal še brez Boruta Mačkovška.

Slovenija Severna Makedonija Ljubomir Vranješ
Sportal Ljubomir Vranješ izbral bojevnike za Berlin

Visokorasli Primorec si je že pred časom poškodoval gleženj, ki mu trenutno še ne omogoča normalnega treniranja, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije. Že med tednom je sodelovanje na tokratni reprezentančni akciji moral odpovedati tudi drugi član madžarskega Pick Szegeda Nik Henigman, ki si je na torkovem treningu prav tako poškodoval gleženj. 

Slovenska reprezentanca je v nedeljskem popoldnevu že opravila prvi trening, ki je v Slovenskih Konjicah minil v nekoliko okrnjeni zasedbi. Udeležila se ga je enajsterica vabljenih igralcev (Klemen FerlinUrban LesjakDarko CingesarJaka MalusGregor PotočnikRok OvničekStaš SkubeMiha ZarabecNejc CehteGašper Marguč in Matic Suholežnik), preostali pa se bodo ekipi pridružili v nedeljo pozno zvečer oziroma v ponedeljek. 

Jaka Malus
Sportal Henigman poškodovan, priložnost za Malusa

Pred četo Ljubomirja Vranješa je izjemno zahteven teden. | Foto: Grega Valančič/Sportida Pred četo Ljubomirja Vranješa je izjemno zahteven teden. Foto: Grega Valančič/Sportida

Zahteven teden, a ostaja pozitiven

Že v torek slovensko vrsto čaka prvi preizkus. Na tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2022 se bo v Celju ob 20.10 pomerila s Poljsko, konec tedna pa se bodo v Berlinu v treh dneh zvrstile tekme z Alžirijo, Nemčijo in Švedsko, ki bodo dale imena dveh udeležencev letošnjih poletnih olimpijskih iger. 

"V tednu, ki je pred nami, nas čaka veliko dela. V šestih dneh bomo odigrali štiri zanimive tekme. Težko bo, a smo pozitivni," je bil kratek in jedrnat Vranješ.

"Teden bo naporen, a takšne so pač trenutne razmere. Tekma s Poljsko nas je počakala zaradi težav s koronavirusom v novembrski akciji. Na drugi strani kvalifikacije za olimpijske igre vedno prinašajo nor ritem. Upam, da iz tega tedna odnesemo le najboljše in dobimo vse štiri tekme," se uspeha nadeja Rok Ovniček, Jaka Malus, ki je dobil priložnost po odpovedi Henigmana, pa dodaja: "Zelo lepo se je vrniti v reprezentanco. Igrati za svojo državo je posebna čast. Komaj sem čakal, da sem se pridružil ekipi. Prepričan sem, da bomo s celotno izbrano vrsto dali vse od sebe, da uresničimo svoje cilje."

Na Vranješevem seznamu so naslednji igralci:

Vratarja: Klemen Ferlin (Erlangen) in Urban Lesjak (Hannover);

Krilni igralci: Darko Cingesar (Trimo Trebnje), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem), Dragan Gajić (Limoges) in Blaž Janc (Barcelona);

Zunanji igralci: Dean Bombač (Pick Szeged), Staš Skube, Jaka Malus (oba Meškov Brest), Miha Zarabec (Kiel), Rok Ovniček (Nantes), Jure Dolenec (Barcelona), Gregor Potočnik (Trimo Trebnje) in Nejc Cehte (Hannover);

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Matic Suholežnik (Benfica).

Uroš bregar
Sportal Test bo Nizozemska, vrača se Ferfolja
Ne spreglejte