Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 10. 2022,
19.21

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Ana Gros slovenska ženska rokometna reprezentanca Dragan Adžić

Sreda, 26. 10. 2022, 19.21

1 leto, 6 mesecev

priprave ženske rokometne reprezentance na domače EP

Slovenke v polni postavi pričakujejo zadnja testa: Hrvaška je pravšnja tekmica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Prijateljska tekma Slovenija - Madžarska, slovenska ženska rokometna reprezentanca | Slovenke bodo čez devet dni domače evropsko prvenstvo odprle s tekmo proti Danski. Še ta teden bodo s Hrvaško odigrale pripravljalni tekmi. | Foto Grega Valančič/Sportida

Slovenke bodo čez devet dni domače evropsko prvenstvo odprle s tekmo proti Danski. Še ta teden bodo s Hrvaško odigrale pripravljalni tekmi.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Žensko člansko rokometno reprezentanco čez devet dni čaka začetek domačega evropskega prvenstva. Izbrana vrsta se od ponedeljka pripravlja v Laškem, v četrtek in soboto bo za zaprtimi vrati proti Hrvaški preizkušala zadnje detajle v igri.

RK Krim Mercator : Vipers Kristiansand, liga prvakinj Dragan Adžić
Sportal Adžić: Doslej smo imeli vse potrebne pogoje za dober rezultat

Selektor Dragan Adžić je v začetku tedna na zboru pozdravil 19 rokometašic, vse najboljše, ki jih trenutno premore Slovenija. Uvodni trening so zaradi lažjih težav s poškodbami izpustile Ana GrosBarbara Lazović in Nataša Ljepoja. Prva, sicer kapetanka reprezentance, je prvič z ekipo trenirala v torek, v sredo sta se na parketu soigralkam pridružili še preostali manjkajoči igralki.

V prihodnjih dneh bo v mestu ob Savinji gostovala Hrvaška, s katero bodo Slovenke pilile detajle v igri. V četrtek se bosta reprezentanci v dvorani Tri lilije pomerili na pripravljalni tekmi, v petek opravili skupen trening, v soboto si stali nasproti še na drugem preizkusu. Oba obračuna bosta za gledalce zaprta.

Slovenke so se s Hrvaticami skupaj pripravljale že lani pred svetovnim prvenstvom v Španiji. "Hrvaška je pravšnja tekmica za zadnja preizkusa pred evropskim prvenstvom, saj ima nekaj igralk s karakteristikami, ki jih naša reprezentanca nima. Ti tekmi sta dogovorjeni s točnim namenom, dobro nam bosta koristili," je dejala pomočnica selektorja Adžića Branka Mijatović in dodala: "S Hrvaško smo se pomerile že pred odhodom na svetovno prvenstvo in nato tam prvo tekmo odigrale odlično." Hrvatice so bile pred letom dni v Poreču boljše z 28:24 in 29:21, nato pa so Slovenke na uvodni tekmi med svetovno elito z izvrstno igro v žep pospravile Črnogorke (28:18).

Prijateljska tekma Slovenija - Madžarska, slovenska ženska rokometna reprezentanca Elizabeth Omoregie
Sportal Pred Slovenkami vrhunec karier: Že dve leti nestrpno čakamo to

"Že od prvega dne dobro treniramo, zato verjamem, da bomo na tekmi s Hrvaško kar najbolj pripravljene," pravi Tjaša Stanko. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Že od prvega dne dobro treniramo, zato verjamem, da bomo na tekmi s Hrvaško kar najbolj pripravljene," pravi Tjaša Stanko. Foto: Grega Valančič/Sportida

Obračuna bomo skušale v najvišji možni meri izkoristiti za tisto, kar nas čaka na EP"

V Celju slovensko reprezentanco med 4. in 8. novembrom čakajo uvodne tri tekme evropskega prvenstva. "Zbrali smo se z velikim navdušenjem, vsi že komaj čakamo na začetek prvenstva. Dve leti se pripravljamo na to, kar nas čaka v prihodnjem tednu," je navdušena Tjaša Stanko, ki se je ozrla tudi na prihajajoča preizkusa: "Že od prvega dne dobro treniramo, zato verjamem, da bomo na tekmi s Hrvaško kar najbolj pripravljene. Pripravljalne tekme so pomembne za samozavest ekipe in za čim boljši občutek pred začetkom velikega tekmovanja."

"To bo naš drugi končni test pred evropskim prvenstvom, potem ko smo se nedavno dvakrat pomerile z Madžarsko. Na tekmice se pospešeno pripravljamo, obračuna bomo skušale v najvišji možni meri izkoristiti za tisto, kar nas čaka na evropskem prvenstvu," dodaja 20-letna Valentina Tina Klemenčič, ena najmlajših reprezentantk, ki že ima eno pomembnejših vlog v slovenski ekipi. 

Prijateljska tekma Slovenija - Madžarska, slovenska ženska rokometna reprezentanca Dragan Adžić | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Za uvod z Dansko

Letošnje evropsko prvenstvo za rokometašice bo 15. tovrstno tekmovanje. Slovenija ga bo začela v skupini B, ki jo bo gostila celjska dvorana Zlatorog. Uvodoma se bo v petek, 4. novembra pomerila z Dansko. Dva dni kasneje sledi obračun s Švedsko, v torek, 8. novembra pa še s Srbijo. Celje bo sicer eno izmed štirih prizorišč prvega dela tekmovanja. V Sloveniji bo tekmovanje potekalo še v Ljubljani, preostali dve prizorišči sta Skopje in Podgorica. Slovenska in makedonska prestolnica bosta gostili tekme drugega dela, v katerega bodo napredovale po tri reprezentance iz skupin prvega dela. Končnica z vsemi tekmami za razvrstitev od prvega do šestega mesta bo potekala v Ljubljani.

Kandidatke za nastop na EP

Leva zunanja: Ana Abina (RK Mlinotest Ajdovščina), Erin Novak (ŽRK Z’dežele Celje), Tjaša Stanko (Krim Mercator)
Levo krilo: Ema Albina (RK Krim Mercator), Tamara Mavsar (Siofok/Mad), Maja Svetik (Krim Mercator)
Desno krilo: Tija Gomilar Zickero (Sport-Union Neckarsulm e.V./Nem), Alja Varagić (Krim Mercator)
Desna zunanja: Ana Gros (Györi Audi ETO KC/Mad), Barbara Lazović (Krim Mercator)
Krožna napadalka: Valentina Tina Klemenčič (Krim Mercator), Nataša Ljepoja (Krim Mercator), Urša Zelnik (ŽRK Mlinotest Ajdovščina)
Srednja zunanja: Elizabeth Omoregie (CSM Bucuresti/Rom), Nina Zulič (CS Gloria 2018 Bistrita Nasaud/Rom), Nina Žabjek (Krim Mercator)
Vratarka: Amra Pandžić (CS Minaur Baia Mar/Rom), Maja Vojnovič (Saint-Amand Handball/Fra), Branka Zec (VfL Waiblingen/Nem)

Selektor: Dragan Adžić
Pomočnica selektorja: Branka Mijatović

 

Ne spreglejte