Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 5. 2021,
16.20

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

1

Natisni članek

legionarji Limoges Dragan Gajić Jure Dolenec

Sobota, 22. 5. 2021, 16.20

2 leti, 11 mesecev

prihodnje tri sezone za limoges

Slovenski kapetan zapušča Barcelono in menja državo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

1

Jure Dolenec | Jure Dolenec se poslavlja od Barcelone. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Jure Dolenec se poslavlja od Barcelone.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kapetan slovenske rokometne reprezentance Jure Dolenec se po tej sezoni poslavlja od Barcelone, s katero je imel pogodbo do leta 2022. Prihodnja tri leta bo nosil dres francoskega Limogesa, pri katerem na Škofjeločana računajo na položaju srednjega zunanjega. Za francoski klub igrata še dva Slovenca, najboljši strelec francoskega prvenstva Dragan Gajić in Igor Žabič.

Novinec med francosko prvoligaško konkurenco Limoges je poskrbel za veliko okrepitev, v svoje vrste je zvabil še enega Slovenca, in to kar kapetana slovenske izbrane vrste Jureta Dolenca. Škofjeločan se po štirih letih poslavlja od slovite Barcelone, s katero si je pred dnevi zagotovil nov nastop na zaključnem turnirju lige prvakov. 

Dolenca je pogodba na katalonski klub vezala do 2022, a bo že v novi sezoni zamenjal delodajalca. Francoski Limoges je na uradni strani potrdil, da sta se strani dogovorili za sodelovanje za tri sezone. Moštvo, ki se je pred to sezono prebilo med prvoligaše, je trenutno na osmem mestu prvenstvene lestvice. Zanj pa igrata še dva Slovenca, daleč najboljši strelec tekmovanja Dragan Gajić in Igor Žabič.

Prihodnje tri sezone bo nosil dres Limogesa, pri katerem igra tudi Dragan Gajić. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Prihodnje tri sezone bo nosil dres Limogesa, pri katerem igra tudi Dragan Gajić. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Strategija kluba je bila, da pripeljemo kakovostnega igralca na srednjem zunanjem položaju. Jure Dolenec se je v nekdanjih klubih razvil tudi na tem položaju, tako da se nam je zdela to dobra strateška odločitev in kakovostna okrepitev, ki bo klubu pomagala pri doseganju zastavljenih mejnikov," je prihod Dolenca komentiral trener Tarik Hayatoune.

Dolenec je francosko prvenstvo že spoznal, med letoma 2013 in 2017 je bil član Montpelliera, v dresu katerega je bil izbran za najboljšega desnega zunanjega igralca francoske lige. Pozneje se je preizkusil tudi na položaju srednjega zunanjega, ki so ga zanj predvideli tudi pri Limogesu. 

Ne spreglejte