Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
25. 2. 2013,
12.48

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rokometni pokal

Ponedeljek, 25. 2. 2013, 12.48

8 let, 1 mesec

SVIŠ: Bolje, da premagamo Gorenje v polfinalu

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Cimos proti Celju in Gorenje proti SVIŠ-u sta polfinalna obračuna rokometnega pokala, ki bo na sporedu prihajajoči vikend v dvorani Tri lilije v Laškem.

V Laškem so izžrebali polfinalna para pokalnega tekmovanja. Cimos in Koper ter Gorenje in SVIŠ se bodo pomerili v soboto, 2. marca. Tekmi bosta ob 16.30 in 19.00, ni še povsem jasno, kateri obračun bo v katerem terminu. Zato pa je potrjeno, da bo finale v nedeljo ob 19.00, tekma za tretje mesto pa ob 16.30.

Želja, potihem ali na glas, treh udeležencev je bilo moštvo iz Ivančne Gorice, še lani 1.B-ligaš. Gorenjev trener Branko Tamše pa se nikakor ne prepušča lahkomiselnosti. ''V tem trenutku je za vas novinarje finale Gorenje in Koper ali Celje. Ampak pokal je specifično tekmovanje. Dogaja se marsikaj. Gotovo si želimo ... Lani nas ni bilo na zaključnem turnirju, izločil nas je Koper. Napovedal sem, da bo polfinale Koper – Velenje. Dobili smo SVIŠ, ki ima svojo računico. Pokal je ena tekma. Gotovo je naša želja finale in naskok na pokalno lovoriko, ampak ne bi rad prehiteval. Na SVIŠ se bomo maksimalno pripravili. Zame se operacija SVIŠ začne že po tiskovni konferenci, na to bom pripravil tudi fante. Če bodo dojemali, kar jim hočem povedati, tako kot večji del sezone, potem bodo to prenesli tudi na teren. Gotovo smo v vlogi favorita.''

Trener SVIŠ-a, ki je trenutno za prvoligaškega novinca na zelo dobrem sedmem mestu, Gorazd Potočnik pred polfinalnim obračunom smelo napoveduje: ''Če hočeš zmagati v pokalu, moraš premagati tudi najboljšega. Bolje, da Gorenje uženemo v polfinalu, kot da se v finalu mučimo do zadnje minute. Resno. Res smo bili želja vseh, a moja osebna želja je bilo Gorenje, ker ga bomo lažje premagali spočiti kot v finalu, ko bomo že precej utrujeni. V finalu mi je vseeno za tekmeca. Kdorkoli bo, ga moramo premagati, če želimo do lovorike.''

Polfinalni derbi bo obračun med Celjem, ki brani naslov, in Koprom. ''Če želiš osvojiti lovoriko, moraš premagati vse. Večji problem za nas je, da v sredo igramo tekmo z Mariborom. Časa za pripravo ne bomo imeli toliko kot drugi. Koper? Verjetno ranjeni lev, takšni pa so najnevarnejši. V prvenstvu so precej zaostali za Velenjem, precej majhne možnosti imajo za prvenstveni naslov, zato bodo vse stavili na pokal, zato bodo zelo nevarni,'' je dejal šef celjske klopi Vladan Matić.

Koprska ekipa je precej ranjena zaradi bolezni in poškodb. Vseeno trener Fredi Radojkovič upa na vrnitev Uroša Bundala in enakovredno bitko. ''Pokal je nekaj posebnega. Ena tekma te pelje v finale ali pa te ni več. Motivi in situacije so čisto drugačni kot v prvenstvu. Celjani so v tem trenutku gotovo favoriti, igrajo dobro, zdravi so, dosegli so vrhunski rezultat, igrajo doma. Prepuščam jim vlogo favorita, mi pa smo v velikih težavah, predvsem kar zadeva poškodbe. Na zadnji tekmi jo je skupil še Matjaž Brumen, za katerega še ne vemo točno, za kaj gre. Videli bomo, ali se bo kdo od poškodovanih vrnil. Če nam uspe, bomo skušali enakovredno konkurirati. Če nam že ne gre v prvenstvu, bo morda šlo v pokalu,'' pravi Radojkovič.

Ne spreglejte